Medya Etik Konseyi: Yenişafak ve Akit gazetelerine yapılan saldırıyı kınıyoruz.


Medya Etik Konseyi, Yenişafak ve Akit Medya Grubu'na yönelik silahlı ve molotoflu saldırıları kınadı. Başkan Halit Esendir'in yaptığı açıklamada, "Her iki basın kuruluşuna da düzenlenen silahlı saldırıyı, Türkiye'de toplumsal barış ortamının oluşmasından rahatsız olan çevreler tarafından medyaya yapılmış olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.

Medya Etik Konseyi'nden yapılan konuya ilişkin açıklama şöyle: "Yenişafak Gazetesi ve Akit Medya Grubu binalarına aynı gün içersinde yüzleri maskeli kişilerce molotoflu ve silahlı saldırı düzenlenmiştir. Medya kuruluşlarına yapılan bu tarz saldırılar kimler tarafından yapılırsa yapılsın medyayı susturma, korkutma amacı taşımaktadır.

Her iki basın kuruluşuna da düzenlenen silahlı saldırıyı, Türkiye'de toplumsal barış ortamının oluşmasından rahatsız olan çevreler tarafından medyaya yapılmış olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz.

Saldırının, son günlerde terör olaylarının artmasına paralel olarak medyanın da bu sarmalın içersine çekilme amacını taşıdığı anlaşılmaktadır. Medyaya yönelik bu tür şiddet yanlısı saldırıların olmamasını temenni ediyor, ülkemizin barış kardeşlik ve huzur ortamına bir an evvel kavuşmasını diliyoruz.

Yenişafak ve Akit ailesine geçmiş olsun diyoruz. Faillerin en kısa sürede bulunmasını ve kamuoyuna gerekli açıklamanın yapılmasını bekliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Medya Etik Konseyi: Yenişafak ve Akit gazetelerine yapılan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER