Atalay Demirci gençler için sahneye çıkıyor

Ünlü komedyen Atalay Demirci, +1 T Gazete Tasarım Günleri’nin ödül töreninde gösteri yapacak.

Atalay Demirci gençler için sahneye çıkıyor

Zaman Gazetesi tarafından bu yıl 8. kez düzenlenen +1 T Gazete Tasarım Günleri’nde ödül zamanı. 18-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenen +1 T’ye katılan 460 üniversite öğrencisi, bir haftalık yoğun bir eğitimin ardından, 25 Haziran Salı Günü  Saat 19:30’da düzenlenecek  Ödül Töreni ile sertifikalarını alacak. Ayrıca atölye çalışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilecek.

-Atalay Demirci gençlerle buluşuyor-
Yetenek Sizsiniz Türkiye birincisi olarak milyonların sevgisini kazanan, son günlerin en başarılı komedyeni Atalay Demirci, +1 T Gazete Tasarım Günleri‘nde geleceğin tasarımcılarıyla buluşuyor. Sertifika Töreni öncesinde gençler için sahneye çıkacak Demirci, yaklaşık 1,5 saat boyunca sahnede kalacak.

-Haberin Formülü değişiyor..-
Geleneksel formül  5n1k’ya  “Tasarım”ı da ekleyerek formülüze eden +1 T Gazete Tasarım Günleri, dünyadan ve Türkiye’den alanının en iyi isimlerinden oluşan bir kadroyla, 8 gün süren eğitim ve atölye çalışmalarında geleceğin tasarımcılarına hem teorik  hem de pratik olarak “Tasarım”ın inceliklerini anlattı.

Aralarında dünyaca ünlü tasarımcı Roger Black, İllüstrasyonlarıyla tanınan Kanadalı sanatçı Anita Kunz ödüllü tasarımcı Mark Porter, Traveler Dergisi Grafik Direktrü John Grimwade, Gazeteci Cüneyt Özdemir, Fatih Altaylı, fotoğraf ustaları Gael Turine, Joachim Ladefoged, karikatürist Salih Memecan gibi isimlerden eğitim almanın ayrıcalığını yaşayan 460 öğrenci, Tasarım’ın ustalarıyla 8 gün boyunca birebir görüşme imkanı buldu.

SEMİNERDEN NOTLAR..
New York Times, Newsweek, Time, Rolling Stone, Vanity Fair gibi önemli gazete ve dergilerde çalışmaları yayımlanan ünlü illüstratör Anita Kunz, geleceğin tasarımcılarına çalışmaların oluşum aşamalarını anlattı. Dijitalle arasının pek iyi olmadığını söyleyen Kunz, “Öğrencilerim dijital çalışıyor fakat ben bildiğiniz geleneksel çizim yapıyorum.” şeklinde itirafta bulundu. 

Ünlü tasarımcı Mark Porter ise geleceğin tasarımcılara gazete için geliştirdikleri tablet, web ve mobil uygulamaları anlattı. The Guardian gazetesindeki yaptığı tasarımlarla dikkat çeken Porter, “Dijitalde hikaye hiçbir zaman bitmiyor. Biz bugün 4 ekrana bakıyoruz. Ancak bilgisayar, tablet ve mobil telefonlarla sınırlı kalmayacağımız aşikar.” diyerek dijital tasarım ve sanal dünyanın sınırları aşacağını söyledi.

Bir hafta boyunca devam eden seminere katılan tasarım, gazetecilik, mimarlık ve grafik gibi birbirinden farklı bölümlerde okuyan öğrenciler haber ve tasarımla dolu bir hafta geçirerek “Tasarımı” işin uzmanlarından uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.

PROGRAM
TARİH: 25 Haziran 2013
YER: Zaman Gazetesi/Yenibosna
SAAT:  17:00 Kokteyl
             18:00 Atalay Demirci Show
             19:30 Ödül Töreni

<< Önceki Haber Atalay Demirci gençler için sahneye çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER