Avukatı Fidel Okan'dan Elif Çakır'a Kabataş darbesi

Fidel Okan, belediye başkanının gelininin eşini beklediği sırada kucağında 6 aylık bebeği ile Kabataş'ta saldırıya uğradığı iddialarının, kurgu ve düzmece olduğunu ve yalanlara ekleme üstüne ekleme yapıldığını söyledi.

Avukatı Fidel Okan'dan Elif Çakır'a Kabataş darbesi

Gezi Olayları esnasında Kabataş'ta, başörtülü bir kadına, belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 50-100 kişilik grubun, genç kadını dövdüğü ve üzerlerine idrarlarını yaptığı iddiasının en önde gelen savunucularından olan Elif Çakır'ın o dönemdeki avukatlarından Fidel Okan, Kabataş'ta iddia edildiği gibi bir hadise yaşanmadığını söyledi.

Okan, kişisel Twitter ve Facebook sayfalarında yayınladığı 'Verdiğiniz zararın farkında mısınız?' başlıklı yazıda, Kabataş olaylarının kurmaca ve kandırmadan kandırmacadan ibaret olduğunu belirterek, "Kabataş'ta, Gezicilerle gelin arasında ki sözlü tartışma, tacize, darba, aşşağılamaya, insanlık dışı muameleye dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

İŞTE FİDEL OKAN'IN PAYLAŞIMININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

Verdiğiniz zararın farkında mısınız?

Kötü şeyler oluyor... Nahoş... Bunları yazmak bile bana zul geliyor... Biliyorum ki az sonra okuyacaklarınız bazı çevreleri çok rahatsız edecek bunların arasında dostlarımda var...Ama gördüğüm ve inandığım gerçekleri yazmassam, susarak hem inandığım değerlere ihanet etmiş olacağım hemde bu mücadelede birlikte hareket ettiğim dostlarıma onları uyarmayarak kötülük yapmış olacağım...

'ORTADA BÜYÜK BİR KANDIRMACA VARDI'

Ne oldu Kabataş Olayı'nda hatırlayalım... Gezi Olaylarının yaşandığı bir zamanda kamuoyu korkunç bir haberle uyandı bir sabah. Haberde anlatılanlara göre İstanbul'da ki Kabataş İskelesi önünde ellerinde deri eldiven ve kafalarında bandana olan yarı çıplak 70 kadar erkek yanında küçücük bebeği olan başörtülü anneyi itip, kakıp tartaklamış, bebek arabasını alaşağı edip bebeği fırlatmış ve dahası kadın ve bebeğin üzerine idrarlarını boşalatarak inanılması güç bir olaya sebep olmuş. Bir gazetenin manşetinden verilen ancak tüm Türkiye kamuoyunu şaşkına çeviren olayın o günlerde bir görüntüsü ortaya çıkmamıştı... Görüntüler ortaya çıktığında aslında bir gerçekle karşı karşıya kaldık; Ortada büyük bir kandırmaca vardı.

HİKAYE SÜREKLİ ABARTILARAK ANLATILDI

Peki olayın aslı neydi? Şöyleydi; Genç kadın Kabataş İskelesi'nde bebeği ile birlikte eşini bekliyordu. O sırada Gezi'ye destek veren bir grup, genç kadının yanından geçerken aralarında bir kaç saniyelik sözlü sataşma olur.. Kadın ürker...Bu arada beklediği kocası gecikir. Geldiğinde de kadın, kendisini bekleten sorumsuz kocasına, öfkesini kusarken yaşadığı olayıda bire bin katarak anlatır. Kadının belki de amacı kocasına sorumluluğunu hatırlatmaktır. Olayı duyan koca panik ve tabiki suçluluk duygusu ile konuyu İlçe Belediye Başkanı olan babasına hikayeyi daha da abartarak anlatır. Ak Partili Belediye Başkanı, kendisine anlatılan ve iki kez abartılmış olan hikayeyi daha da abartarak durumu parti yöneticilerine bildirir.Gezinin sıkıntılı döneminde parti yöneticilerine gerçekmiş gibi aktarılan hikaye basına bildirilir. Hemen kadınla röportaj yapılır. Birbirinden bağımsız olarak üç kez abartılmış bu olay gazete manşetine dahada vurucu cümlelerle geçirilir. Şu gerçek ki; o ana kadar olaya herkes inanmıştır. Olayın gerçek olmadığını sadece gelin bilmektedir. Olayı ilk abartan yalanlarla süsleyen gelindir. Diğerleri ise yalanlara ekleme yapmıştır.

Kabataşta, Gezicilerle gelin arasında ki sözlü tartışma, tacize, darba, aşağılamaya, insanlık dışı muameleye dönüşmüştür. Hiç kuşku yok ki; Sn. Başbakan da olayın gerçekten bu haliyle yaşandığına inandırılmıştır. Sonradan görüntüler ortaya çıkınca bu olaya inanan herkes dile getirmeseler de büyük bir şaşkınlık yaşamıştır. Bu olaya inandırılan ve tepkisini ortaya koyan dindar muhafazakar kesim toplumun bir bölümü tarafından yalancılıkla hala da suçlanmaktadır.İslami değerler bu olay yüzünden tartışma konusu olmuştur. Öyle ki son zamanlarda görüldüğü gibi bu olay tartışma programlarında muhafazakar kesime karşı kullanılan bir silah haline dönüşmüş, özde mağdur ama yalancı olan bir gelin yüzünden İslamiyet, dindarlık, muhafazakarlık, islami değerler aralarında kötü niyetlilerin de olduğu insanların bile ağzına pelesenk olmuştur.Bundan toplum olarak gördüğümüz zararın haddi hesabı yoktur...Ve Maalesef halende görmeye devam ediyoruz...

DÜZMECE HABERDE PARMAĞI OLANLAR ORTAYA ÇIKACAK

Fidel Okan, Facebook ve twitter hesabından yaptığı paylaşımda havuz medyasının Fuat Avni haberlerini de eleştirdi.  Havuz medyasının Fuat Avni haberlerinin de yalan olduğunu belirten Okan, şu ifadeleri kullandı;

Fuat Avni DM haberi de tıpkı Kabataş yalanı gibi karşımıza heyyula gibi dikilecek. O yüzden çok kaygılıyım ve gerçekten üzgün ve kızgınım. Şimdi değil ama bir süre sonra, bu düzmece haberin nereden çıktığı, kimlerin bu işte parmağı olduğu ve hangi istihbaratçıların başrol oynayıp, kimleri nasıl kandırdığı da ortaya çıkacak. Ama dedim ya... Şimdi değil! Bir süre sonra!”

<< Önceki Haber Avukatı Fidel Okan'dan Elif Çakır'a Kabataş darbesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER