Basın Konseyi de akreditasyonu kınadı

Basın Konseyi, AKP’nin 1. Olağanüstü Kongresi’ne bazı medya kuruluşlarının alınmamasını eleştirdi.

Basın Konseyi de akreditasyonu kınadı

Basın Konseyi, AK Parti’nin 1. Olağanüstü Kongresi’ne bazı medya kuruluşlarının alınmamasını eleştirdi. Açıklamada, “Geçmişte akreditasyonlardan yakınanların, ülkeyi yönetecek yeni Başbakan’ın seçildiği kongrede ayırımcılık sergilemelerini, büyük bir talihsizlik olarak görmekteyiz.” denildi. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) kınama açıklamasının ardından, Basın Konseyi de AK Parti’nin 1. Olağanüstü Kongresi’ne bazı medya kuruluşlarının alınmamasını eleştirdi. Resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Demokrasilerde toplumun tüm kesimlerini kucaklamak, temel ilke olmalıdır. Ayırımcılığı kabul etmek mümkün değildir. Basının özgürce görev yapması, açık toplum olmanın mutlak gereğidir. “Yeni Türkiye” hedefiyle başlanan sürece, eski alışkanlıklarla devam etmenin, demokratikleşmeye hiçbir katkısı olmayacağı inancındayız. Geçmişte akreditasyonlardan yakınanların, ülkeyi yönetecek yeni Başbakan’ın seçildiği kongrede ayırımcılık sergilemelerini, büyük bir talihsizlik olarak görmekteyiz. Gazeteciler, ancak her koşulda görevlerini yaptıkları sürece demokratikleşmeden, ifade ve basın özgürlüğünden söz edilebilir.

Özgür basının, bağımsız eleştirilerin, siyasi iktidarın çalışmalarına daha çok katkı sağlayacağı inancıyla, basında ayırımcılığa son verilmesini bir kez daha tekrarlıyoruz.

Öte yandan, Anıtkabir’de Beyaz Tv muhabirine yapılan fiziki saldırıyı da kınıyoruz. Gazeteciler, ne olursa olsun, her koşulda görevlerini özgürce sürdürebilmelidirler. Toplumun her kesimini, bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.” 

CİHAN
<< Önceki Haber Basın Konseyi de akreditasyonu kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER