EFJ Temsilcisi White: Gazetecilere baskı kabul edilebilir değil

Barry White, "Gazetecilere baskı ve tutuklamaların, demokratik olduğunu ileri süren bir ülke için kabul edilebilir değil." dedi

EFJ Temsilcisi White: Gazetecilere baskı kabul edilebilir değil

Dünyanın en büyük ve köklü gazeteci platformlarından biri olan Avrupa Gazeteciler Federasyonu'nun (EFJ) İngiltere Temsilcisi Barry White, "Gazetecilere baskı ve tutuklamaların, demokratik olduğunu ileri süren bir ülke için kabul edilebilir değil. Halkın bilgi alma hakkını engelleyerek, demokrasileri hakkında karar alabilmelerinin önüne geçiyor." dedi.

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya destek vermek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen White, "Avrupa Gazeteciler Federasyonu olarak Türkiye'de görevlerini yaparken saldırıya uğrayan gazetecileri uzun yıllardır desteklemekteyiz. Yalnızca görevlerini yaptıklarından ötürü eleştirilen ve tehdit alan gazetecilerle birlikteyiz." ifadelerini kullandı.

Oda TV duruşmasını takip ettiklerin söyleyen Barry White şöyle devam etti: "Zaman Gazetesi'ne yapılanlar devletin gazetecilerin mesleğini icra etmesine engellemesinin bir başka örneğiydi. Bu yapılanlar kesinlikle demokratik değildir. Tüm gazeteciler bunu yenmek için birlik olmalıdır."

Türkiye ile ilgili üzücü bir manzaranın olduğunu söyleyen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, "Hidayet Karaca'nın şu an hapishanede olması bile Türkiye adına, Türk basını adına, Türkiye'deki özgürlükler adına fevkalade üzücü bir durum." dedi.

Dünyada gazetecilerin hakları konusunda duyarlı bazı örgütlerin olduğunu vurgulayan Dumanlı, "Dünyanın neresinde özgürlüklere, özellikle basın özgürlüğüne müdahale edilirse bu konuda yoğun bir çalışma ortaya konuyor." şeklinde konuştu.

Gözaltına alınmaları sırasında da Londra sokaklarında protestolara katılarak destek veren Barry White'a teşekkür eden Ekrem Dumanlı, "Yurtdışındaki insanların duyarlılığı, bir gruba, bir fikre, bir ideolojiye değil, her türlü gruba, her türlü ideolojiye, her türlü fikre, her türlü inanca konuşma hakkının ve hürriyetinin verilmesi temel taleptir. Bu da en insanî, en demokratik haktır." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber EFJ Temsilcisi White: Gazetecilere baskı kabul edilebilir değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER