Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna yeniden itiraz edildi

14 Aralık özgür basına darbe operasyonu kapsamında 47 gündür Silivri Cezaevi’nde hukuksuz bir şekilde alıkonulan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tutukluluğuna yeniden itiraz edildi.

Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna yeniden itiraz edildi

19 Aralık 2014 tarihinde 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından dizi senaryosu gerekçe gösterilerek tutuklanan Karaca’nın yaptığı tüm itirazlar, CMK ve AİHM kararlarına aykırı olarak ‘Verilen karar usul ve yasaya uygun olmakla yapılan itirazın reddine’ gibi şablon ifadeyle reddedildi.
Karaca’nın avukatları Gültekin Avcı ve Fikret Duran, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne sundukları yeni dilekçede bu durumun yasalara aykırı olduğunu vurgulayarak müvekkillerinin derhal tahliye edilmesini istedi.

Dilekçede, daha önce 4 hakimliğe yapılan itirazların gerekçesiz olarak reddedildiği hatırlatılarak, “İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce verilmiş olan tutuklama kararında, 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nce, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği’nce ve İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’nce verilen ‘itirazın reddi’ kararlarında hiçbir gerekçe yazılmamış, itiraz dilekçemizdeki gerekçelere ve sunduğumuz belgelere temas etmeden ‘verilen karar usul ve yasaya uygun olmakla yapılan itirazın reddine’ şeklinde hüküm tesis edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, “Müvekkilimiz hakkında tesis edilen tutuklama ve itirazın reddi kararlarında CMK 100 mucibince zikredilen ‘somut delillere dayalı kuvvetli şüphe’nin nasıl oluştuğu belirtilmemiş, somut deliller gösterilmediği gibi somut olgulara dahi temas edilmemiştir.” denildi. Avukatlar itirazlarında daha önce İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne sundukları dilekçenin 22 Aralık 2014 tarihli olmasına rağmen itirazın reddi kararında hakimliğin dilekçe tarihini 25 Aralık 2014 olarak yazdığını hatırlattı.
<< Önceki Haber Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna yeniden itiraz edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER