Maceracı bu hafta sizleri Ereğli’ye götürüyor

Maceracı bu hafta sizleri Konya’ya ve onun güzel ilçesi Ereğli’ye götürüyor.

Maceracı bu hafta sizleri Ereğli’ye götürüyor

Karın bembeyaz bir örtü ile örttüğü, güzelliğine güzellik kattığı bugünlerde, hiç üşümeden, içinizi ısıtacak Anadolu hikayelerine kulak kabartmak isterseniz, Maceracı’yı sakın kaçırmayın.

Maceracı bu hafta sizleri dünyayı gezenlerin mutlak görmesi gereken Konya’ya ve onun güzel ilçesi Ereğli’ye götürüyor.

Ereğli macerasının başlangıç noktasında Maceracı’yı dünyanın en büyük sacı karşılıyor. Kuzu etinin tereyağı ve sebzelerle buluştuğu kavurmaya, pirzola ve köfte eşlik ediyor.

Ereğli’nin kekik kokulu enfes kuzuları bu kez fırın kebabı ile karşısına çıkıyor. 20 saat boyunca fırında kendinden geçen fırın kebabının lezzeti kuzu güveç ve pideler ile zirveye çıkıyor. 

Maceracı etli ekmeği ile meşhur Konya’da pideleri de ihmal etmiyor. Ereğlili ustalar, yaklaşık 4 metrelik pidede, bıçak arası, peynirli, Mevlana ve etli ekmeği bir arada sunuyor. Bu pideyi görenler tatmadan geçemiyor.

Maceracı’nın Anadolu hikayelerinin peşinde kilometrelerce yol gittiği 15 Yıl, Ereğlili ustaların muhteşem konsept pastasıyla kutlanıyor. 15. Yıl pastasını kesmeye kıyamayan Maceracı nefis şerbetli tatlıların ve katkısız dondurmanın tadına bakmadan edemiyor.

Siz de Murat Yeni’nin hiç kaybolmayan neşesi ve bol kahkahası eşliğinde Konya’nın özel ilçesi Ereğli’yi daha yakından ve farklı bir pencereden görmek isterseniz bu hafta Maceracı’yı sakın kaçırmayın.

<< Önceki Haber Maceracı bu hafta sizleri Ereğli’ye götürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER