Samanyolu Yayın Grubu’ndan RTÜK'ün skandal cezasına sert tepki

Ülkemizdeki önemli bir sorunu ekrana taşıyan Küçük Gelin dizisi gençleri olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle RTÜK’ten aldığı ceza üzerine Samanyolu Yayın Grubu adına Abdullah Bağ, bir açıklama yaptı.

Samanyolu Yayın Grubu’ndan RTÜK'ün skandal cezasına sert tepki

Yaptığı açıklamada verilen cezanın diziye değil yayın grubuna yönelik olduğu belirtilen Bağ, "RTÜK, basın tarihinde görülmemiş para cezalarıyla basın özgürlüğüne en büyük darbeyi vuran kurum olarak tarihte yerini alacaktır." dedi.

İşte Abdullah Bağ’ın Açıklaması;

Samanyolu Yayın Grubu her yaptığı projede faydalık esasını ön planda tutar. Önemli yapımlarımız arasında olan ve ülkemizin kanayan bir yarasını ekrana getiren Küçük Gelin dizisi de hassasiyetle işlenen bir dizidir. Ülkemizde küçük gelinler ile ilgili tabloya baktığımızda her üç evlilikten birisi çocuk yaşta yapılan evliliklerdir ve büyük çoğunluğu şiddetli geçimsizlik, kadına şiddet, intiharlara neden olmaktadır. Yapılan evliliklerle ilgili bu durum Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye (UNFPA) raporlarında da açıkça belirtilmiştir. Hatta yapılan evliliklerin önemli bir kısmı çocuk yaştaki kızların bedenleri uygun olmadığı için ölümle sonuçlanmaktadır. Ölümler dışında çocukların psikolojik sorunlar yaşamaya başlaması ve eğitimsiz annelerin olması da olayın farklı bir boyutudur.

Böylesine önemli bir konuda küçük yaşta evlendirilecek çocukların kurtarılması bizim için büyük önem teşkil etmektedir. Bu gerekçelerle bir sorumluluk olarak gördüğümüz Küçük Gelin dizimizi hazırlıyoruz ve dizi içinde evlendirilme sürecinde yaşanan olayları olabildiğince gerçek bir şekilde ortaya koymaya, çözümleri anlatmaya çalışıyoruz.

Verilen bu ceza Küçük Gelin dizisini değil Samanyolu Yayın Grubu’nu cezalandırmayı hedef almaktadır. Şu ana kadar Samanyolu Yayın Grubu’na komik gerekçelerle iki buçuk trilyona yakın ceza kesilmiştir. RTÜK, basın tarihinde görülmemiş para cezalarıyla basın özgürlüğüne en büyük darbeyi vuran kurum olarak tarihte yerini alacaktır. Devlet böyle bir projeye ödül vereceği yerde yayın grubunu cezalandırmak için böylesine önemli bir projenin karşısında durmaktadır. Bunun sorumluluk ve vebali RTÜK üyeleri üzerindedir. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır. Ayrıca televizyonumuzu örgüt gibi gösteren havuz medyası gazetelerine de dava açılacaktır. Davadan kazınılan tazminatları da küçük gelinlerle ilgili projelerde harcamayı düşünüyoruz.”

Samanyolu Yayın Grubu Sorumlu Müdür

Abdullah Bağ
<< Önceki Haber Samanyolu Yayın Grubu’ndan RTÜK'ün skandal cezasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER