Türkiye'de gişe rekorları kırdı, şimdi ABD'de

Yapımcılığını Ser Film'in üstlendiği ve gerçek bir hikâyeden yola çıkarak hazırlanan 'Birleşen Gönüller' filmi, ABD'nin New York ve New Jersey eyaletlerinde gösterime girdi.

Türkiye'de gişe rekorları kırdı, şimdi ABD'de

Dağıtımını New York merkezli bir şirketin üstlendiği film, İngilizce alt yazıyla 2 eyalette 3 farklı şehirde aynı anda birden çok seansla seyirciyle buluştu. Seyircilerin filmi izlerken göz yaşlarına hakim olmaması dikkat çekti.

İzleyicilerden bir zamanlar Moğolistan’da öğretmenlik yapan Ogun Akman, filmde adeta kendisini bulduğunu bu nedenle göz yaşlarına hakim olmadığını söyledi. Akman, Kazakistan coğrafyasını iyi bilen birisi olarak konunun perdeye çok güzel yansıtıldığını belirtti. "Biz Zümrüt-ü Anka kuşunu aramak için yolla çıkmıştık." diyen tecrübeli öğretmen, "Onu bulmak için değil, ama yolda ölmek için hazırız. Biz zaten oralara yaşamak için değil ölmek için gittik." diye konuştu.

Yıllardır ABD’de yaşayan bir başka eğitim gönüllüsü Yusuf Baysal, aylardır filmin ABD’ye gelmesini beklediklerini söyledi. Baysal, "Büyük-küçük demeden herkes bugün Birleşen Gönüller’i izlemeye geldik. Filmin Türkiye’de gösterime girmesinden sonra bir an önce ABD’ye gelmesini bekliyorduk. Yoğun talep üzerine film 3 seans şeklinde izlenecek." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

New Jersey esnaflarından Nizamettin Gül, filmi ABD’ye getirenlere teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin ülkemizin dış dünyada sevilmesine büyük katkıda bulunduğunu söyledi.

Özbekistan asıllı Safine Ahmedi, babasının Orta Asya'dan geldiği için bu tarz gerçek hikayeleri daha öncede duyduklarını söyledi. Filmin, babalarının kendilerine anlattığı hikayelerle çok örtüştüğünü belirten Ahmedi, "Hizmetin oralara gitmesi beni her zaman duygulandırmıştı. Hizmet Hareketi'nin oralarda okul açması beni çok etkiliyordu zaten. Bundan dolayı bende çocuklarımın bu okullara gitmesini istedim. Şu an çocuklarım büyüdü. Bunu başardım ve çok mutluyum." şeklinde duygularını dile getirdi.

Başrollerini Hande Soral ve Serkan Şenalp'in paylaştığı film, konusunun yanı sıra özellikle Hollywood stüdyolarında çekilen tarihi bölümleriyle gündeme gelmişti. Yurtdışında eğitim veren gönüllü öğretmenlerin hikayesine de yer verilen film Türkiye'de 'en çok izlenen filmler' arasında yerini almıştı.

1940’lı yılların Sovyet Rusya’sından 1990’lara uzanan gerçek bir hikâyeyi anlatan 'Birleşen Gönüller' filmi yoğun istek üzerine önümüzdeki günlerde New York, New Jersey ve Boston’da tekrar gösterime girecek.
<< Önceki Haber Türkiye'de gişe rekorları kırdı, şimdi ABD'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER