Mehmet Baransu'dan bomba itiraf
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 10 2016
Mehmet Baransu Balyoz gerçeklerini yazdı: Darbe yargılamasını elimize yüzümüze bulaştırdık. Baransu ""İTİRAFÇI OLMAMI TEKLİF ETTİLER" dedi.

Yayınladığı belgelerle Türkiye tarihinde yeni bir dönemi başlattı. Balyoz belgeleri olarak tarihe geçen darbe planları çok konuşuldu, çok tartışıldı. Belki de AKP'nin şu andaki varlığını borçlu olduğu bu habercilik başarısı da, Türkiye'de cezasız kalmayan tüm başarılar gibi cezasız kalmadı. Ve yaptığı bu haberler, yurt dışında ödüller alan Gazeteci Mehmet Baransu'nun, tutuklanarak cezaevine konulmasına neden oldu. Halen gazetecilik yaptığı için tutuklu olan Baransu, cezaevinde Balyoz ile ilgili tüm gerçekleri Haberdar için yazdı...
BİLİNMEYENLERİYLE BALYOZ GERÇEKLERİ (1. BÖLÜM)
Türkiye, bağırsaklarını temizleyecekti. Geçmişin karanlıkta kalan dosyaları aydınlanacak, askeri vesayetle, darbelerle mücadele edilecekti.
Toplum gibi devlet de geçmişle yüzleşmek istiyordu. Demokrasi mücadelesine büyük destek vardı.
İşte böylesi bir dönemde, önce 3 DVD-1 CD, sonra bir bavul dolusu belge bana verildi. Taraf’ta haber yaptık…
Bavul içerisinde, bir dönemin karanlık sayfalarını aydınlatacak planlar, ses kayıtları, yazışmalar, dokümanlar vardı. Belgeler, 2002-2003 yıllarıyla ilgiliydi.
28 Şubat’ın izlerinin silinmediği günlerdi. 2002’nin Kasım ayı. AK Parti, tek başına iktidara gelmiş, asker hareketlenmeye başlamıştı. Yine bildik, tanıdık hazırlıklara başlamıştı. 28 Şubat sürecinde Ankara-Gölcük hattı, “Batı Çalışma Grubu” adıyla harekât merkezi olmuştu. Bu kez adres İstanbul 1. Ordu Komutanlığıydı. Ordu Komutanı ise 28 Şubat’tan aşina olduğumuz Çetin Doğan’dan başkası değildi.
“Darbe, muhtıra, milli mutabakat hükümeti, tutuklama, askeri cezaevi…” gibi bu ülkenin siyasi tarihinden eksik olmayan yüzlerce plan yapılmıştı. Doğan ve komutasındaki ekip, 250 binden fazla insanı tutuklamaktan söz ediyor, stadyumlarda toplayı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.THY, İran seferlerini iptal etti!3.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı4.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!5.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!
6.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı7.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı8.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon9.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!10.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








