Mehmet Bekaroğlu: Kağıt toplayıcılığındaki rantın tamamını birkaç firma istiyor


CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, hükümet kararı ile yasaklanmak istenen kağıt toplayıcılığındaki milyarlarca lira rantın tamamını birkaç firmanın istediğini kaydetti. Bekaroğlu, "Burada milyarla ifade edilen bir rant var. Bu rantı hiç kimseyle paylaşmak istemiyorlar. Birkaç tane büyük firma çöpten kağıt toplamayla ortaya çıkan rantın tamamına el koymak istiyor." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM'de kağıt toplayıcıları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 500 bin kişinin kağıt toplayarak geçimlerini sürdürmeye çalıştığını kaydeden Bekaroğlu, hükümetin 2005 yılında alınan bir kararı 11 yıl sonra hayata geçirdiğini söyledi. Kağıt toplayıcılardan kağıt alınmamasını öngören kararı eleştiren Bekaroğlu, "Bu basit bir olay gibi görünüyor ancak öyle değil" dedi. Bekaroğlu, olaya neoliberal bir perspektiften bakılması gerektiğini kaydederek, "Büyükler bütün piyasada var olan her şeye el koyuyorlar. Burada büyük firmalar çöp meselesine el koyuyor. Çünkü burada milyarla ifade edilen bir rant var. Bu rantı hiç kimseyle paylaşmak istemiyorlar. Birkaç tane büyük firma çöpten kağıt toplamayla ortaya çıkan rantın tamamına el koymak istiyor." diye konuştu.

'AKP, İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNUYOR'

500 bin insanın niçin yaz-kış demeden böyle zorlu bir işi yapmaya çalıştığının sorgulanması gerektiğini kaydeden Bekaroğlu, bu insanların toplumun en alt kademesini oluşturduklarını ve bu şekilde çalışarak ailelerinin geçimini sağlamaya çalıştıklarını anlattı. Bekaroğlu, "Çok kötü şartlarda çalışıyorlar, çalışarak ayakta durma gayreti içindeler. AKP, bu insanların ekmeğiyle oynuyor. Sağlık koşulları, hijen, asayiş problemi, Suriyelerden dolayı kimlik tespitinin yapılamaması.. Bunların tamamı bahanedir. Böyle sorunlar varsa bu sorunları düzeltirsiniz." dedi.

'KASTEN KÖPÜRTÜLÜYOR, BUNLARIN ÜZERİNDE DURMAMAK GEREK'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın resmi yazışmalarda 'TBMM Külliyesi' ifadesinin kullanmasının sorulması üzerine Mehmet Bekaroğlu, "Külliye gibi kelimelerle bir medeniyeti ayağa kaldırdıklarını iddia ediyorlar. Böyle bir şey yok. Bunlar gereksiz gayretlerdir. Külliye olmuş, yerleşke olmuş ne olacak yani? TBMM deniliyor geçiliyor. Bunlar tamamen esas konuları örtmek amacıyla köpürtülüyor kanaatindeyim. Algı operasyonu yapılıyor kanaatindeyim. Bunların üzerinde durmamak gerekiyor." diye cevap verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Bekaroğlu: Kağıt toplayıcılığındaki rantın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER