Mehmet Görmez: Önce kalbimizi, sonra bütün yeryüzünü birlikte imar etmeliyiz


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sadece binalar inşa etmenin yeryüzünü imar etmek anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

Diyanet Center of America'da (Amerika Diyanet Merkezi) cuma namazı hutbesi veren Mehmet Görmez, daha birkaç sene öncesine kadar bataklık olarak görülen bir mekanda muhteşem bir mabet inşa edildiğini gördükleri için Allah'a sonsuz şükrettiklerini ifade etti.

Görmez, "Burada gördüğünüz her taş, her nakış; bugün insanlığın ufkunu karartan medeniyetler çatışmasını reddedecektir." diye konuştu. Kötülüğü ortadan kaldırmanın yolunun iyilik yapmak olduğunu vurgulayan Görmez, insanlığın kainatla ilişkisinin yeryüzünü 'imar' ve 'ifsad' edenler olarak ikiye ayrıldığını kaydetti. Görmez, "Yeryüzündeki varlık gayemiz yeryüzünü imar etmektir. Ancak gönüllerini imar edemeyenler, yeryüzünü imar edemezler. İstedikleri kadar binalar yapsınlar, inşaatlar yapsınlar, fabrika bacaları yükselsin; insanoğlu gönül dünyasını imar etmedikçe yeryüzünü imar edemez. İnşa etmek başka şeydir, imar etmek başka şeydir." ifadelerini kullandı. Görmez, kalbi imar etme mekanlarının ise camiler olduğunu kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İslam adını kullanarak terör eylemleri yapanların İslam'la hiçbir ilişkisi olmadığını da vurguladı ve Amerikalı Müslümanların bu gruplardan dolayı başlarını öne eğmelerini gerektirecek bir durum olmadığını dile getirdi.

Mehmet Görmez, daha sonra İngilizce ve Arapça olarak da hutbe irad etti. CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Görmez: Önce kalbimizi, sonra bütün yeryüzünü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER