Mehmet Kamış: Hükümet adeta Cumhurbaşkanı’nın yorulduğu yere han yaptırıyor.

Mehmet Kamış: Hükümet adeta Cumhurbaşkanı’nın yorulduğu yere han yaptırıyor.

İnsan duyunca “Nasıl yani?” demekten kendini alamıyor. Sır küpü tarafından yönetilen ve her şeyiyle kontrolü altında olduğunu düşündüğümüz MİT bir anda çizildi.

Çıkarılan yasayla Cumhurbaşkanı’na Saray’da istihbarat toplama yetkisi ve örtülü ödenek kullanma yetkisi verildi. Devletin en tepesinde bulunup da hükümet dahil devletin hiçbir kurumuna güvenmeyen ve her şeyi Saray’da yeniden kuran bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Hükümet adeta Cumhurbaşkanı’nın yorulduğu yere han yaptırıyor. Günlük, anlık, dönemsel her türlü isteğe göre yasa hazırlayan hükümet, ülkeyi nasıl bir çıkmaza soktuğunun farkında değil. Recep T.Erdoğan birilerini hapse attırmak istiyor, bakıyorlar ki mevcut yasalara göre herhangi bir suçu yok. Hemen yeni bir yasa çıkartıyorlar ve onun üzerinden kumpas kurup o kişileri içeri attırıyorlar. Mevcut yasalara göre bankalar aleyhine yayın yapmak suç iken, onun emriyle Bank Asya aleyhine haber yaptırıldığı için bunu suç kapsamının dışına alıyorlar. Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Tayfun Acarer’e “Gerekirse yasa yapar, yaptığınızı suç olmaktan çıkarırız, savcıdan korkmayın siz.” dediği gibi hiçbir etik ve ahlaki kaygı taşımadan iki dudak arasından çıkan her şeyi yasalaştıran bir hükümetimiz var.

Hiçbir yetkiyi yeterli görmeyen, sürekli gergin ve hiçbir şeyden mutlu olmayan Cumhurbaşkanı’nın bugün çıkarttığı yasa, içinde bulunduğu güvensizliği adeta tescilliyor. Cumhurbaşkanı Milli İstihbarat Teşkilatı’na, Emniyet İstihbarat’a ve devletin diğer istihbarat birimlerine güvenmediği için bizzat kendisi ‘istihbarat toplama yapılanması’ kuruyor. Oysa bu mevcut teşkilatların bütün alt ve üst atamaları bizzat kendisi tarafından yapılmıştı.

(...)

<< Önceki Haber Mehmet Kamış: Hükümet adeta Cumhurbaşkanı’nın yorulduğu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER