Mehmet Yılmaz: Sancak'a saldıranlar yakalanmadı, Başbakan'ın haberi yok mu?

Mehmet Yılmaz: Sancak'a saldıranlar yakalanmadı, Başbakan'ın haberi yok mu?

Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki gece Kanal 7'deki bir programa katıldı ve şöyle dedi: "Hukuk devleti kuralları içinde de mutlaka sorumlular yakalanıp adalete teslim edilecektir. Nitekim Ahmet Hakan olayında teslim edildi, Murat Sancak olayında da yakalandı."

Programı yöneten tabii uslu bir gazeteci, Başbakan'a Murat Sancak'a güpegündüz 18 kurşun sıkanların henüz yakalanamadığını söyleyemedi.

Çünkü biliyorsunuz yandaş medyada öyle kontra soru sormak yok, hangi soruları sormalarına izin veriliyorsa, ancak o soruları sorabiliyorlar.

Acı gerçeği Başbakan'a ben söyleyeyim: Murat Sancak'a saldıranlar henüz yakalanamadı.

Çünkü İstanbul Emniyeti, bunca MOBESE kamera kaydını inceledi ama bir türlü Sancak'a saldıranların kullandığı otomobilin ve saldırganların izine rastlayamadı.

Doğrusunu isterseniz bu bana çok garip geliyor.

Mesela Amerikalı kadın fotoğrafçı Sarai Sierra'yı kamera kayıtlarından yüzbinlerce kişinin içinde bulup, katilini yakalamayı başaran bir polis teşkilatı bu.

Ama yine de bu polemiğe girmek istemiyorum, çünkü bu konuda İstanbul Emniyeti'nin becerisine güveniyorum, mutlaka failleri yakalayacaklarına da inanıyorum.

Zaten konumuz da bu değil.

Konumuz, Başbakan'ın bu faillerin yakalanamadığından haberdar dahi olmaması.

Sanki başka bir dünyada yaşıyormuş gibi ama biliyoruz ki bizim dünyamızda yaşıyor kendisi de.

Ya kimse onu Başbakan olarak ciddiye alıp, gelişmelerden haberdar etmiyor ya da ediliyorsa bile kafası başka bir âlemde olduğu için hatırlamıyor!

Onu bilmem ama bu iki ihtimal de beni bir hayli düşündürtüyor.

<< Önceki Haber Mehmet Yılmaz: Sancak'a saldıranlar yakalanmadı, Başbakan'ın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER