Melbourne'de, İlhan'ın ardından Büyükakçay ve Soylu da ilk turda veda etti


Marsel İlhan'ın ardından Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu da Avustralya Açık elemelerine ilk turda veda etti.

Avustralya'nın Melbourne şehrinde gerçekleşen yılın ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ta Marsel İlhan'ın ardından Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu da aldıkları yenilgiler neticesinde birinci eleme turunu aşamadı.

Günün ilk maçında korta İpek Soylu çıktı. Klasmanda bir dönem 31. basamağa kadar ilerleyen 2009 İstanbul Cup şampiyonu unvanlı Rus raket Vera Dushevina ile kozlarını paylaşan Soylu, son kısımda büyük bir mücadele sergilemesine rağmen galibiyete uzanamadı.

6-2 ile sonuçlanan karşılıklı setler sonrası final setinde 5-1 geriye düşen Soylu, bu noktada pes etmedi ve üst üste dört oyun kazanarak skoru 5-5'e getirmesini bildi. 19 yaşındaki milli tenisçi, önemli bir geri dönüşe çok yaklaşsa da Dushevina'ya 2-6, 6-2, 8-6 ile mağlup olup elendi.

ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY DA YUNAN RAKİBİNE YENİLDİ

Bu karşılaşmadan birkaç saat sonra Çağla Büyükakçay, Yunan Maria Sakkari önünde Melbourne Park'taki ilk sınavını verdi. Açılış setini 6-4'le hanesine yazdıran ancak ikinci seti aynı sonuçla rakibine kaptıran Büyükakçay, karar setinde tıpkı İpek Soylu gibi inatçı karakterini ortaya koydu.

Sakkari'nin servisini kırıp 3-5'ten geldiği final setini 5-5'te dengeleyen Çağla, buna rağmen son iki oyunun elinden kaçıp gitmesine mani olamadı. Büyük çekişmeye sahne olan buluşmadan 3 saat 10 dakika sonunda 6-4, 4-6, 7-5'le yenik ayrılan Çağla Büyükakçay, Avustralya Açık'a erken bir veda yaptı.

UMUT GENÇLERDE

Bu neticelerin ardından Avustralya Açık'ta Türk tenisi adına gözler gençler turnuvasına çevrildi. 23-30 Ocak tarihleri arasında, 18 ve 18 yaş altındaki dünyanın en iyi oyuncularını buluşturan gençler şampiyonasında, kızlarda Berfu Cengiz, erkeklerde Ergi Kırkın, Türkiye'yi ana tabloda temsil edecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Melbourne'de, İlhan'ın ardından Büyükakçay ve Soylu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER