Melek Çetinkaya'dan mektup var: Beni değil, evlatlarımı unutturmayın
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 17 2020
Bir ay önce tutuklanan Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya’dan mektup var. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Çetinkaya, “Evlatlarımı zindanlarda unutturmayın.” dedi.
15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünde tatbikat diye otobüslerle Yalova'dan İstanbul'a getirilen ve müebbet hapse mahkûm edilen Harp Okulu öğrencisi Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya, görme engelli gazeteci Cüneyt Arat’a mektup yazdı.
17 Temmuz 2020’de tutuklanan Çetinkaya hücreye konulduğu ilk gün, müebbet hapis cezasına çarptırılan oğlu, Hava Harp Okulu 1. sınıfı öğrencisi Furkan Çetinkaya için çok ağladığını belirtti.

Cüneyt Arat ve Melek Çetinkaya.
“OĞLUM İLE KONUŞUNCA RAHATLADIM”
Melek Çetinkaya, 30 Temmuz 2020 tarihli mektubunda 18 gün karantinada kaldıktan sonra normal koğuşa geçtiğini ve tecritte tek sıkıntısının avluya çıkamamak olduğunu belirtti.
Çetinkaya bulunduğu yeri şöyle tarif etti:
“Ben ikinci kattayım. Bu katta pandemi koğuşları (hücre) var. Alt katta hükümlüler var. Cinayetten hüküm alan kadınlar. Kimi 9 yıldır, kimi 13 yıldır buradaymış. Günde iki saat avluya çıkıyorlar konuşuyoruz.
İlk tutuklanıp hücreye konulduğum gün çok ağladım. Kendim için değil Furkan için. Şimdi Furkan öğrenecek, deliye dönecek diye çok üzüldüm. Ondan sonraki gün avukat geldi. Furkan’ın iyi olduğunu söyledi. İki gün önce salı günü Furkan ile telefonda görüştüm. Rahatladım.”
Çetinkaya, Arat’tan ve kendisini destekleyenlerden bir rica bulundu: “Benim sizlerden ricam benim için değil, çocuklar için Twitter çalışmalarına devam edin. Evlatlarımı Silivri zindanlarında unutturmayın.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!3.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş4.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı5.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı
6.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”7.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı8.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?9.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması10.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...

Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı

Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zor...


