Melek İpek'i ziyarete giden Nazlı Ilıcak içeri alınmadı


İpek Koza Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek'in evine ziyarete gelen Gazeteci Nazlı Ilıcak, kayyım tarafından görevlendirilen güvenlik görevlilerince içeri alınmadı. Ilıcak'ı şov yapmakla suçlayan güvenlikçiler, basın mensuplarına saldırdı. Konuya ilişkin konuşan Ilıcak, "zamanında Merve Kavakçı'nın yanında durduğum gibi bugün Melek İpek'in de yanında duruyorum. Yarın bunu yapanlar, nasıl bir gün Merve Kavakçı'ya o zulmü yapanlar utandıysa, nasıl onun hakları iade edildiyse, bugün de Melek İpek Anne'ye bu zulmü yapanlar utanacak ve bu haklar iade edilecek." dedi.

Saat 15.00 sıralarında aracıyla Melek İpek'in Beşiktaş'taki evine gelen Nazlı Ilıcak, kayyım tarafından görevlendirildiklerini öne süren güvenlik firması çalışanlarının engeliyle karşılaştı. Şahıslar, Melek İpek'e ziyaret için geldiğini söyleyen Ilıcak'ın içeri girmesine engel oldu. Ilıcak'ın 'Siz kimsiniz? Göreviniz nedir?' sorularını cevapsız bırakan şahıslar, Ilıcak'a "Dünden beri sizin paralel medyanız bana ve aileme saldırıyor" cümleleriyle yanıt verdi. Ilıcak'ın 'Paralel kim?' sorusunu da yanıtsız bırakan şahıslar, basın mensuplarına saldırarak Nazlı Ilıcak ve gazetecileri uzaklaştırmaya çalıştı. Şahıslar, Nazlı Ilıcak'ın ısrarla 'resmi evrak gösterin' sorularını cevapsız bırakarak herhangi bir evrak gösteremedi. Bunun üzerine Melek İpek kapının önüne çıktı. İkili, ancak kısa bir süre birbirine sarılarak temennilerde bulunabildi. Daha sonra Ilıcak, eve giremeden aracına binerek uzaklaştı.

'BURADA BÜYÜK HUKUKSUZLUK VAR'

Basın mensuplarına konuşan Nazlı Ilıcak, "Burada büyük bir hukuksuzluk var. Burada bir resmi kağıt gösterilmiyor. Ben Melek Hanım'ı tanıyorum, ziyaretine geldim. Ankara'da kendisi buraya gelince, her zaman söylüyorum, İstanbul'a geldiğinizde buluşuruz diyordum. Ben buraya ziyarete geldim, ellerinde resmi bir belge olmadan burada resmen suç işleniyor. Melek Hanım'ın evine ben ziyarete değil de dayanışmaya gelmiş olabilirim. Herkesin bu hukuksuzluk karşısında bir dayanışma göstermesi lazım. Buraya hiçbir kamu görevi olmayan bu özel güvenlikçiler getiriliyor. Şimdi ben özel güvenlikçileri kendim de alırım kiralarım bunlar gibi, kiralık güvenlikçiler para karşılığı çalışıyorlar. Bunlar polis gibi kamu görevi olmayan özel güvenlik firmaları var. O firmalarda kiralanan güvenlikçiler. Kendileri görev yaptığını sanıyor ama büyük bir hukuksuzluğa imza atıyorlar." şeklinde konuştu.

Yapılanların hukuksuz olduğunu söyleyen Nazlı Ilıcak, "Çok büyük bir hukuksuzluk bu. Özel bir meskene tecavüz söz konusu burada. Zulme karşı direnmek her vatandaşın görevidir. Bakın ben zamanında Merve Kavakçı'nın yanında durduğum gibi bugün Melek İpek'in de yanında duruyorum. Yarın bunu yapanlar nasıl bir gün Merve Kavakçı'ya o zulmü yapanlar utandıysa, nasıl onun hakları iade edildiyse, bugün de Melek İpek Anne'ye bu zulmü yapanlar utanacak ve bu haklar iade edilecek. Burada bir polisle, bir kamu görevlisiyle muhatap değiliz. Şimdi burada haneye bir tecavüz var. Misafirliğe geldim, öteden beri Melek hanımla sözleşmiştik, İstanbul'a ilk gelişinizde sizi ziyarete geleceğim diye. Birde hasta olduğu için normal ziyarete gelmem. Ayrıca da burası onun evi. Burası devletin evi falan da değil. Kaldı ki devletin evi de olsa, bir başkasının oteli de olsa, normal gidilir, ziyaret edilir ve çıkılır. Ne olacak? Bir ziyareti engelleme sebebini merak ediyorum. Burada şov yapılıyor deniliyor, neyin şovu? Ben normal kapıyı çaldım, beni bıraksalar içeri girip yarım saat ziyaret edip çıkacağım." ifadelerini kullandı.

'GÜVENLİKÇİLER POLİS GİBİ KAMU ADINA GÖREV YAPTIKLARINI SANIYOR'

Evde polisin olması gerektiğini ancak olan bitene göz yumduğunu belirten Ilıcak, "Burada acaba ben mi şov yapıyorum yoksa sözde devletin adına hareket ettiğini söyleyen ve birilerine gözdağı vermeye çalışan bir takım insanlar mı? O kayyımlar ki zaten Bülent Arınç da dedi ki 'kayyım mı olsak, cebimizi doldururuz' işte bunlar da onların adamı." İfadelerini kullandı.

'YAPILANLAR RESMİ DEĞİL, MAHKEME KARARI YOK'

Görevlilerin herhangi bir resmi belge gösterememesine tepki gösteren Ilıcak, "Burada resmi bir olay yok ki olsa resmi bir belge gösterirler. Mahkeme kararı gösterirler. Buraya polisin müdahale etmesi lazım ama polis müdahale edemiyor. Haneye tecavüz var polis müdahale etmiyor. Edemiyor çünkü bir takım yerlerden maalesef talimat alıyor. Türkiye'nin hali fecaat. Melek şunu da söylemek istiyorum ne mutlu bize ki aslında zulmün tarafında değil zulmün karşısındayız." şeklinde konuştu.

'DÜN BU İNSANLAR BENİM DOSTUMDU'

Nazlı Ilıcak'ı uğurlamak için dışarı çıkan Melek İpek ise şu ifadeleri kullandı: "Allah görüyor Nazlı Hanım. Biz adalet sahibi olan Allah'a güveniyoruz. Ödül ve ceza gününün tek hakimi var; o da Rabbim. Hiç kimseye ağzımı açıp tek kelime söylemeyeceğim. Dün bu insanlar benim dostumdu bugün kötü bir şey söylemem. Sonuna kadar da söylemeyeceğim. Rabbime güveniyorum, adaletine güveniyorum bunlar geçecek. O kadar yalan söyleme var ki benim 3 gündür aç olan kedime bugün birisi gitmiş daha veriyormuş gibi resimlemiş. İşte onu koyacak Melek Hanım yanlış söyledi diyecek ama yalan bizim dinimizde yasak."

CİHAN
<< Önceki Haber Melek İpek'i ziyarete giden Nazlı Ilıcak içeri alınmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER