Melek İpek'e zulüm Ankara'ya uzandı

Koza Holding ve İpek Medya Grubu'nu haksız şekilde ele geçiren ve hukuksuzlukları gündemden düşmeyen kayyımların zulmü Ankara'ya sıçradı.

Melek İpek'e zulüm Ankara'ya uzandı

 Kayyım tarafından atanan güvenlik personeli, Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek'in önceki gün 30 yıllık evine girmesini, “Kayyımın emri var.” diyerek engelledi. Türkiye'nin hayırseverliğiyle tanıdığı Melek İpek, geçen hafta hastane dönüşü İstanbul'daki evine alınmak istenmemişti. Geçen perşembe günü ise Ankara İncek'teki evine gelen İpek, kayyım yönetiminin talimatıyla yine engellendi. Gölbaşı Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan İpek'e savcılık konunun kendi görev alanında olmadığını söyledi. Bunun üzerine 30 yıldır ikamet ettiği evine tekrar giden İpek, kapıda kayyımın görevlendirdiği kişilerin müdahalesiyle karşılaştı. O sırada kendisi ile helalleşmeye gelen eski çalışanlarla tartışan kayyımın görevlendirdiği güvenlikçiler tehditler savurdu. Kayyımın görevlendirdiği Aydın Benli, iddialara göre, “Yukarıdan talimat var. Vurmak, darp etmek serbest, gerekirse ölürüz.” dedi. Yaşananlar üzerine avukatıyla birlikte karakola giden İpek, kendisini evine almayan Aydın Benli, Hacı Hüseyin Poyrazer ve kayyımlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘KAYYIMIN EMRİ VAR, BENİ AFFET ANNECİĞİM'

30 senedir konutlarının bulunduğu arazinin yarısının aile şirketi üzerine, yarısının ise kendi adına kayıtlı olduğunu kaydeden Melek İpek ifadesinde Aydın Benli'nin yıllardır kendi çalışanı olduğunu ifade etti. Melek İpek, Benli'nin kendisine, “Kayyımın emri var. Beni affet bağışla, ellerinden öperim Melek anneciğim.” dediğini aktardı. İpek aynı kişinin, kayyım tarafından işten çıkarılan ve helalleşmeye gelen eski çalışanlara ise, “Devlet buraya el koydu. Artık burası İpek ailesinin değil. Anadolu Ajansı'nı çağıracağım inlerine girdik diye haber yaptıracağım.” dediğini belirtti.

Melek İpek yasal izinleri bulunmayan ve kendisine müdahale edenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Olay yerine gelen polis ise ev sahibini eve sokmayanları değil, ailenin eski çalışanlarını gözaltına aldı. Bir gece emniyette bekletilen 9 çalışan ertesi gün savcının talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. Kayyımın adamları ile ilgili ise herhangi bir işlem yapılmadı. 

ZAMAN
<< Önceki Haber Melek İpek'e zulüm Ankara'ya uzandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER