Melih Gökçek çiftliğine büyük para dökmüş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Şubat 22 2020
Belediyenin evcil hayvanlar parkındaki çeşitlilik, iguana, sıpa, koi balık ve deve yavrusuyla sağlandı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanlığı’ndan el çektirilen Melih Gökçek’in, belediyeye ait evcil hayvan parkına 253 bin TL değerinde kanguru, lama, sıpa, deve yavrusu, iguana, sakallı ejder gibi farklı türlerde çok sayıda hayvan satın aldığı ortaya çıktı.
Hayvan alım ihalesini kazananın, Ankara’nın işlek yerlerindeki belediyeye ait büfe, otopark ve dükkânları “değerinden ucuza” kiralayan eski Refah Partisi milletvekili Hüsamettin Korkutata’nın oğlu Serkan Korkutata olması ise dikkat çekti. Ayrıca ihaleye Korkutata’nın kardeşi Sinem Şenbaş’ın da kâğıt üzerinde kurulu olan bir firmanın sahibi olarak katıldığı tespit edildi.

TÜRLERİN ÇEŞİTLİLİĞİ
Atatürk Orman Çiftliği’ne bağlı Ankara Hayvanat Bahçesi’ni 2013’te kapatan Gökçek, 2017’de ABB iştiraki ANFA’nın kontrolündeki Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’ndaki “hayvan türlerinin çeşitliliğini ve hayvan sayısını artırmak” amacıyla hayvan alımı ihalesine çıktı. Cumhuriyet’in ulaştığı belgelere göre; kanguru, lama, deve yavrusu, sıpa, mara, sakallı ejder, iguana, ara papağan, kırmızı Lorry papağan, Guinea pig yavrusu, koi balık türlerini içeren ihaleye, 4 farklı şirket katıldı.
İhaleyi, 253 bin TL teklif veren Koru Grup İnşaat Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Lmt. Şti. kazandı. Koru Grup Şirketi’nin, Ankara’nın işlek yerlerindeki belediyeye ait otopark, büfe ve muhtelif işyerlerini değerinden ucuza kiralayan eski Refah Partisi milletvekili Hüsamettin Korkutata’nın oğlu, Beyaz TV’de çalışan Serkan Korkutata’ya ait olması ise dikkat çekti.
İhaleye katılan bir diğer şirket olan Zencefil İnşaat Taahhüt Peyzaj Sanayi ve Ticaret Lmt. Şti’nin i
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


