Melih Gökçek'in 'bela' twetine ABD'den cevap geldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 14 2017
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, ‘daha çok felaketler yaşanması için dua edin' içerikli Twitter mesajının sorulması üzerine, "Ben inançlı bir kadınım ve umarım o dualara kimse kulak asmaz" diye cevap verdi verdi.
Nauert, başkent Washington'da Yabancı Basın Merkezi'nde ABD'de yaşayan yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Basın toplantısında Nauert'e, Gökçek'in takipçilerine, ‘Irma ve Harvey kasırgasına benzer daha birçok felaket yaşanması için dua etmeleri' çağrısında bulunduğu tweet'ine dair yorumu soruldu.
Nauert, gazetecinin sorusunu bitirmeden araya girerek, ‘Ben kendim inançlı bir kadınım ve umarım o dualara kimse kulak asmaz. Çünkü herhangi bir ulusun trajedi yaşaması için dua edilmesini hayal bile edemiyorum, gerçekten' diyerek tepki gösterdi.
?Nauert, Melik Gökçek'in paylaştığı ‘Allah-u Alem ağzı dualı birileri dua etti ve ABD'de felaketler birbirini kovalıyor. ABD'nin Virginia eyaletinde çatışmalar çıktı. Ricam var. Dua ediniz ve Allah'dan dileyiniz. Bizle ve Müslümanlarla uğraşan devletlerin başına öyle belalar ver ki bizi unutsunlar' ifadelerini kullandığı paylaşımlarını görmediği için, bu konuda daha fazla yorum yapmak istemediğini belirtti.

ABD'den cevap gelince Melih Gökçek geri adım attı. ABD sözcüsüne söylediklerimin içinden cımbızla çekilen sözler soru olarak sorulmuş" diyen Gökçek Paylaşımınındaki söylemimdeki kastının direkt olarak ‘Ortadoğu'da ve dünyada Müslümanların birbirleriyle çatışması için ellerinden geleni yapan ABD devleti' olduğunu vurguladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”3.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!4.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?5.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş
6.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı7.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı8.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı9.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması10.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki:...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak...

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...


