Melih Gökçek'in mega projesinde büyük batak!

Melih Gökçek’in büyük projesi olarak gösterilen ve yapımına harcanan para ile tepkileri üzerine çeken Ankapark’tan Ankaralı esnafa büyük darbe.

SHABER3.COM

Yapımında neredeyse tamamına yakını ithal malzeme kullanılan ve yaklaşık 2 milyar liraya mal olan Ankapark’ın uzun vadeli işletilmesi mümkün görünmezken, şimdiden Ankaralı esnafı da büyük bir krizin içine sürükledi. Ankaralı esnafın Ankapark’ı işleten şirketten yaklaşık 30 milyon lira alacağı bulunurken, şirketin üzerinde bir şey görünmemesinden dolayı esnaf alacaklarını icra yoluyla da tahsil edemiyor.

Başkent Ankara’nın hayal projesi enkaza döndü. İthal malzemelerle yaklaşık 2 milyar liraya yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılan Ankapark, Başkent esnafına büyük darbe vurdu. Devasa tematik parkta çalışanların maaşları ödenmezken, Ankaralı esnafın da milyonluk çekleri geri dönüyor.

ANKAPARK’TA KRİZ DERİNLEŞİYOR
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in en büyük projelerinden olan Ankapark’ta kriz giderek derinleşiyor. Yaklaşık 2 milyar liraya mal edilen Ankapark’ın yapımında neredeyse tamamına yakını ithal malzeme kullanılmıştı. Cari açığı olan bir ülkenin ithal malzeme kullanarak böylesine devasa büyüklükte tematik park yapması kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılan Ankapark’ta bazı malzemeler şimdiden çürümeye başlarken, bazı bölümleri de atıl vaziyette duruyor.


 
151 ÇEK YAZILDI
Ekonomik krizden dolayı zor günler geçiren Ankaralı esnaf bir darbe de Ankapark’tan yedi. Ankapark’a iş yapan esnafın alacakları ödenmezken, tutarı 8 bin ile 3 milyon lira arasında değişen 151 tane çekin ödenmediği ortaya çıktı. Ankapark’ı işleten şirketten alacakları tahsil edemeyen esnaf ne yapacağını şaşırmış durumda. Ankapark’tan yaklaşık 30 milyon lira alacağı bulunan Ankaralı esnaf, yetkilileri göreve davet etti.

ANKARALI ESNAF YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ
Ankaralı esnafın Ankapark’ı işleten Ankapark Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ’den 30 milyon lira alacağı bulunurken, 8 bin lira ile 3 milyon lira arasında değişen 151 tane çekin yazıldığı ortaya çıktı.

Ankaralı esnafın Ankapark’ı işleten Ankapark Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ’den 30 milyon lira alacağı bulunurken, 8 bin lira ile 3 milyon lira arasında değişen 151 tane çekin yazıldığı ortaya çıktı. Şirketten alacaklarını tahsil edemeyen Ankaralı esnaf ne yapacağını şaşırmış durumda. Alacaklarını tahsil edemeyen esnaf, büyük bir krizin içine girerken, yetkilileri göreve davet ettiler.


 
YAKINLIKLAR DİKKAT ÇEKİYOR
Ankapark, Mustafa Tuna’nın belediye başkanlığı döneminde yapılan ihale ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile Melih Gökçek ailesine yakınlığıyla bilinen Çelik Ortak Girişim Grubu’na yıllık 26 milyon 400 bin liraya 29 yıllığına kiraya verilmişti. İhale şartnamesinin alelacele hazırlandığı ve bağlayıcı hükümler bulunmadığı kaydedilirken, Ankapark’ın işletilmesine yönelik kaygılar giderek artıyor.

ESNAF KARA KARA DÜŞÜNÜYOR
Çalışanlara maaşları ödenmezken, devasa tematik parka iş yapan Ankaralı esnafın çekleri de geri dönüyor. Çeklerini tahsil edemeyen esnaf Ankapark’ı işleten şirketin üzerinde bir şey bulunmadığı için alacaklarını icra yoluyla da tahsil edemiyor. Ankapark’a harcanan yaklaşık 2 milyar liranın çöp olmasından endişe edildiği bir dönemde esnafın da alacaklarını tahsil edememesi krizi derinleştiriyor.

ESNAFLAR, GAZETEMİZE YAŞADIKLARI SIKINTIYI ANLATTI
Gazetemize yaşadıkları sıkıntıyı anlatan esnaflar, “Büyük proje olarak sunulan ancak Ankaralının yaklaşık 2 milyar lirasını heba eden Ankapark, şimdi de Ankaralı esnafı bitiriyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. İcra yoluyla alacağımızı tahsilata gittiğimizde şirkette masa ve bilgisayardan başka bir şey görünmüyor. Alacaklarımızı tahsil edemezsek biz de batacağız” tepkisinde bulundu.
<< Önceki Haber Melih Gökçek'in mega projesinde büyük batak! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER