Melih Gökçek'in yolsuzluk dosyaları nereye takıldı?
DW'nin haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, eski Başkan Melih Gökçek hakkında yaptığı 100'e yakın suç duyurusuna ilişkin soruşturmalardan henüz bir sonuç çıkmaması tartışma yarattı. İçişleri Bakanlığı'nın, savcılığın talep ettiği soruşturma izinlerini henüz vermediği öğrenildi. Terör Savcılığı ise Gökçek hakkındaki "Gülen yapılanmasına yardım ve terörizmin finansmanı" iddiasıyla yapılan şikâyeti "terör" suçu olmadığı gerekçesiyle Memur Suçlarını Soruşturma Bürosu'na devretti.
Mansur Yavaş, 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerin ardından göreve gelir gelmez, Teftiş Kurulu Başkanlığı aracılığıyla Melih Gökçek dönemini incelettirmişti. Belediye avukatları, Teftiş Kurulu'nun yaptığı tespitler üzerine Melih Gökçek ve dönemin bürokratları hakkında bugüne kadar 100'e yakın suç duyurusunda bulundu. Görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, ihaleye fesat karıştırma, kamuyu zarara uğratma gibi suçlardan işlem yapılması istendi.
Yargıya taşınan konular arasında Ankapark, helikopter kiralanmasındaki usulsüzlük, Belbeton A.Ş.'nin özelleştirilmesi, hafriyat gelirlerinin Osmanlıspor'a devri, süs bitkisi ihalelerinde belediyenin zarara uğratılması iddiaları başı çekti. Gökçek hakkında yapılan 40 suç duyurusu dilekçesindeki toplam "yolsuzluk iddiası" 3 milyar TL olarak açıklandı.
Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın programına konuk olan Mansur Yavaş, Gökçek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 100’e yakın suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Melih Gökçek bir tane yolsuzluk dosyası için bile çağrılmadı" dedi. Yavaş'ın açıklamaları, gözleri yargıdaki Gökçek'in dosyalarının ne durumda olduğuna çevirdi.
Şikâyeti inceleyen Terör Savcılığı, olayda terör suçu unsurları bulunmadığı gerekçesiyle görevsizlik kararı vererek, dosyayı Memur Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderdi. Bu iddialarla ilgili soruşturmayı da Memur Suçları Savcılığı yürütecek.
Yargı sürecinin ağır işlemesi eleştiri konusu olurken; İçişleri Bakanlığı'nın Gökçek hakkında ne zaman soruşturma izni vereceği, savcılığın ise dava açıp açmayacağı bilinmiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ERTUĞRUL İNCEKUL

ORHAN KESKİN


Mahsun Kırmızıgül: Eskiden orta direk olan hakim, ...

AKP'de 'Fatma Betül Sayan Kaya' paniği: WhatsApp g...

Rusya iki gündür Kiev'i yoğun füze atışlarıyla vur...

Irak'ta tarihi gün: ABD askeri 23 yılın ardından ü...

Türk Futbolunda Bahis Depremi: TFF 448 İdareciyi T...







