Memmedyarov ile Sinirlioğlu görüştü

Memmedyarov ile Sinirlioğlu görüştü

Bakü'de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Azerbaycan mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile görüştü. İkili ve heyetlerarası görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sinirlioğlu, Dağlık Karabağ sorununun bölgesel güvenliği olumsuz etkilediğini vurguladı. Sorununun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü temelinde çözülmesi gerektiğini dile getiren Bakan Sinirlioğlu, " Türkiye olarak bu alanda çabalarımızı arttırmak azmindeyiz. Sorunun bu şekilde çözümünün bölgede normalleşmenin yolunu açabileceği ve tüm ülkelerin yararına olacağı bilinmektedir. Beklentilerimiz, bunun başka ülkeler ve uluslararası toplum tarafından da anlaşılması ve zaman kaybedilmeden çabaların artırılmasıdır .Yukarı Karabağ'da yakında yasa dışı şekilde yapılacağı açıklanan sözde yerel seçimlerin gerçekleştirilmeye çalışılmasını son derece yanlış ve tahrik edici buluyor, bu eylemi kınıyoruz." dedi.

AZERBAYCAN HIZLI ADIMLARLA İLERLİYOR

Azerbaycan'ın hızlı adımlarla ilerlediğini belirten Bakan Sinirlioğlu, "Bu, Azerbaycan için olduğu gibi, Türkiye için de bir sevinç ve gurur kaynağıdır. Her zaman gördüğüm gelişmeden gurur duyuyorum. Türkiye ve Azerbaycan gücünü ortak tarihi bağlardan alıyor. Bu iki ülke sadece kardeş değil, aynı zamanda stratejik ortaktır. Azerbaycan bölgenin istikrarlı, güçlü ve her alanda gelişen ülkesidir. Ülke küresel düzeyde önemini artırıyor. Azerbaycan'ın bir istikrar kaynağı olarak oynadığı role önem veriyoruz. Enerji ve nakil alanlarında ortak projelerimiz var. Terörizmle ilgili tehditlere karşı da birlikte mücadele ediyoruz" dedi.

ORTAK PROJELER TERÖRÜN HEDEFİNDE

Sinirlioğlu,Türkiye'de önemli ekonomik projelerin de terörün hedefinde alacağı ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Türkiye vatandaşlarını korumak için gerekli güvenlik önemleri aldığını belirten Bakan, "Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı ve TANAP gibi Türkiye'den geçen projelerin güvenliği çok önemlidir. Bunun için her türlü güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. ". dedi.

Bakan Elmar Memmedyarov da yaptığı konuşmasında, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının sadece Güney Kafkasya için değil, Asya için de önemli rol oynayacağını dile getirdi. Azerbaycan ve Gürcistan tarafında tüm çalışmaların bittiğini bildiren Memmedyarov, gelecek yıla kadar Türkiye'nin de çalışmaları bitireceğine inandığını kaydetti.
Türkiye'de 2 milyona yakın Suriyeli mültecinin olduğuna dikkat çeken Bakan Memmedyarov, bir an önce sorunun çözülmesini ve insanların kendi topraklarına geri dönmesini arzu ettiğini dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Memmedyarov ile Sinirlioğlu görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER