"Memur çalışmıyor' sözü bürokratik oligarşinin yalanı"


Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 'Memurlar çalışmıyor' iddiasının koca bir yalan olduğunu belirterek, memuru çalıştıracak yönetim ve vizyon ortaya koyamayan bürokratik oligarşinin attığı bir yalana kamu çalışanlarının kurban edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Memiş, Sağlık-Sen tarafından düzenlenen Teşkilat Eğitim Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, çalışanlara güvenli iş koşulları sağlanması gerekirken, memurun iş güvencesinin tartışılmasının çok büyük bir haksızlık olduğunu kaydetti. Memiş, "Yıllardır 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun çalışan hakları ve özgürlüklerini kısıtladığını, kamu çalışma sisteminin işleyişine dar geldiğini seslendiren bir sendikayız. 'Gelin 657'yi daha hakkaniyetli ve özgürlükçü bir yapıya kavuşturalım. Devlete yakışan, çalışanlarına, daha adil ve insani koşullar sağlamaktır' dedik. Bugüne kadar buna yanaşmayıp, 'memurun elinden iş güvencesini alacağız' dediğinizde, bunun karşısında ilk önce Memur-Sen duracaktır, bundan da hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.

'Memurlar çalışmıyor' iddiasının koca bir yalan olduğunu da söyleyen Memiş, memuru çalıştıracak yönetim ve vizyon ortaya koyamayan bürokratik oligarşinin attığı bir yalana kamu çalışanlarının kurban edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. Daha adil bir döner sermaye sistemi için mücadele edeceklerini belirten Metin Memiş, "Uzun süredir mücadelesini verdiğimiz ek ödemelerin emekliliğe yansıması talebimizi mutlaka hayata geçireceğiz. Vekil ebelerimizin, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarımızın kadroya alınmasının, Sosyal hizmet çalışanlarımızın ve üniversite hastaneleri çalışanlarımızın taleplerinin takipçisi olacağız. Her birimiz, sağlık ve sosyal hizmet alanında uygulanan politikaları denetleyebilen, doğru ve hakça politikalar geliştirebilen bir birikime sahip olacağız. İşyerlerimizde, hem çalışma koşullarını hem de hizmet üretim koşullarını daha iyi nasıl geliştirebileceğinin arayışı içinde olacağız" açıklamasında bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber "Memur çalışmıyor' sözü bürokratik oligarşinin yalanı" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER