Kadınlara 'esnek çalışma' paketi geliyor

İstihdamın içinde olmak isteyen kadınlara yönelik hükümet harekete geçti.

Kadınlara 'esnek çalışma' paketi geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, partisince düzenlenen Adana 3. Bölge Toplantısı'ndaki konuşmasında, "Kadın eğer istihdamın içinde olmak istiyorsa onun yaşamını kolaylaştıracak, sosyal destek mekanizmalarını güçlendirmemiz gerekiyor" dedi. 

Bu konuda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kalkınma, Maliye ve Çalışma Bakanlığı ile işbirliği içinde bir çalışma yaptıklarını anlatan Şahin, kadınlara yönelik kreş destekleri, doğum izinleri, süt izinleri, esnek çalışma gibi düzenlemelerin de gündemde olduğunu bildirdi. Bakan Şahin, artık bilgi ve teknoloji çağında bulunulduğuna dikkat çekerek, kadınlar için gerektiğinde home ofisten bu sistemi kullanarak part time çalışma imkanı sağlanabileceğini dile getirdi. 

Türkiye'nin tam zamanlı çalışma ile kadınların istihdamında yüzde 30'u bulduğunu hatırlatan Şahin, şunları kaydetti: "Kadınımız eğitim alıyor, sosyal hayatın içerisine giriyor. Aldığı eğitimi ekonomik olarak da kullanmak istiyor. Hedefimiz 2023, 2071. Neyle yapacağız bunu nitelikli, yetişmiş insan gücüyle yapacağız. Şimdi siz diyorsunuz ki biz dünyanın 10 ekonomisinden biri olacağız. Toplumun yarısının zekası yok. yarısının potansiyelini yok sayarsanız. Nasıl olacaksınız. Yüzde 3 değil yüzde 5 değil. Erkeklerden daha fazla yüzde 2 de fazlalık var. O yüzden bunun hepsini hep beraber kullanmak zorundayız. Aile kadının mutlu olduğu zaman, erkeğin de çocuğun da ailenin de mutlu olduğu önemli bir kurum."
<< Önceki Haber Kadınlara 'esnek çalışma' paketi geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER