Memur Sen'den Çin mallarına boykot çağrısı


Memur-Sen' class='textetiket' title='Memur Sen haberleri'>Memur Sen, Çin'in Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayanlara baskı yaptığı gerekçesiyle bu ülkenin ürünlerine yönelik boykot çağrısı yaptı.

Aksaray Metrosu İstasyonu önünde eylem yapan Memur Sen üyeleri, Uygur ve Türk bayrakları ile Çinlilerin Uygurlara yönelik baskısına tepki içeren dövizler taşıdı. Eylemciler, 'Müslüman uyuma kardeşine sahip çık', 'Kahrolsun Çin emperyalizmi' şeklinde slogan attı.

Eylemde konuşan Memur Sen İstanbul İl Başkanı Durali Baki, Şincan Özerk Bölgesi'nde yaşayan Uygurların sadece özgürlüklerini talep ettiğini dile getirdi.
Doğu Türkistan'da (Sincan Özerk Uygur Bölgesi) türlü baskı ve işkencelere maruz kalan Uygur halkının Çin devletinden olumsuz hiçbir şey istemediğini, sadece özgürce yaşamak istediklerini dile getirdi. Eylemde daha sonra yapılan basın açıklamasında, bölgede yaşayan Uygurların 257 yıldır doğup yaşadıkları topraklarda var olma mücadelesi verdiği ifade edildi.

Basın açıklamasının sonunda Çin mallarına boykot çağrısı yapıldı. Basın açıklamasının ardından eylemciler metro önünden ayrıldı.



CİHAN
<< Önceki Haber Memur Sen'den Çin mallarına boykot çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER