Memurlar bordro yaktı


Bursa'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi memurlar, üçüncü dönem toplu sözleşme görüşmeleri öncesi bordro yakarak taleplerini dile getirdi.

Fomara Maliye Binası önünde toplanan memurlar, slogan atarak haklarını istedi. KESK Bursa Şubeler Platforma adına açıklama yapan Süleyman Ayyılmaz, Memur Sen ile AKP hükümeti arasında yapılan 2014-2015 toplu sözleşme görüşmelerinin memuru birçok haktan mahrum ettiğini dile getirdi. Kamu çalışanlara yıllık ortalama yüzde 5.2 artış yapıldığını ve tarihte ilk kez çalışanların enflasyon farkından mahrum bırakıldığını kaydetti.

"Aile yardımı, eş yardımı, çocuk yardımı, özel hizmet tazminatları, doğum ve ölüm yardımları, harcırahlar, fazla mesai ücretleri, ek ders ücretleri ve ek ödemelere her hangi bir yansıma yapılmamıştır" diyen Ayyılmaz, Nisan ayında yüzde 1.65, Mayıs'ta 0.56 artış olan enflasyonun da Haziran'da 0,51 olduğunu ifade etti. Ramazan ayında pek çok tüketim maddesine fahiş zamlar yapılmasına karşın enflasyonun düşük çıkmasını eleştiren Ayyılmaz, açıklanan enflasyon rakamlarının memur ve emeklilerin alacağı üç beş kuruşa göz dikildiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

Ayyılmaz, şöyle konuştu: "Kamu emekçilerine bir pide parası bile fazla görenlerin Alicengiz oyunlarına başvurmaktan bıkmadığını göstermektedir. Kamu emekçileri ve emekliler olarak, 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan üçüncü dönem toplu sözleşme görüşmelerine işte bu açlık ve sefalet tablosu içinde giriyoruz. Bugün yurt genlinde yapacağımız bordro yakma eyleminde taleplerimizi bir kez daha dile getirerek, bizlere dayatılan sefalete ve yoksulluğa teslim olmayacağız."

Konuşmanın ardından bordrolarını yakan memurlar, olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Memurlar bordro yaktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER