Menderes Koleji'nden İlköğretim Haftası etkinliği


Artvin Menderes Koleji, okulların açılması ile İlköğretim Haftası'nı Hacivat ve Karagöz'lü program ve çeşitli yarışmalarla kutladı.

Okulun öğrenci, öğretmen ve velilerinin buluşmasıyla başlayan İlköğretim Haftası'nda yapılan etkinliklerle de öğrenciler unutulmaz anlar yaşadı. Öğretmenler tarafından hazırlanan programda öğrenciler saz eşliğinde çalınan ve söylenen müziklerle coştu. Öğrenciler halat çekme, balon patlatma, sandalye kapmaca gibi bir çok oyunda yarıştı.

Öğrencilerin en çok ilgi odağı sabah saatlerinden itibaren öğrencileri okul kapısında karşılayan Hacivat ve Karagöz figürleri oldu. Öğrenciler kendileri için getirilen şişme oyun parkında gönüllerince eğlendi. Hazırlanan programla birlikte öğrencilerin hem eğlenmesi hem de okula yeni gelen öğrencilerin diğer arkadaşlarıyla kaynaşması sağlandı. Yeni eğitim öğretim yılına daha güçlü ve daha dinamik olarak başladıklarını söyleyen Kurum Müdürü Muhammet Karamustafa, şunları kaydetti: "Eğitim, sadece bir bilgi edinme süreci değildir. Çünkü bilgi edinme her yerde ve her zaman yapılabilir. Önemli olan sahip olduğun bilginin miktarı değil, o bilgilerin kalitesi ve ne işe yaradığıdır. Mesele sadece okumak değil, okunanlar üzerinde düşünebilme yeteneğidir. Eğitim insanın kendini fark etme sürecidir. Kendi fizikî, zihnî ve ruhî yeterlilik ve yetersizliklerini, bunların sınırlarını fark etmek ve bunlara göre tüm kaynakları kullanabilmektir. Artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Bilgiye erişimin bu kadar kolay olduğu bir dönemde öğretmen devreye girer. Öğretmen, öğrenciye faydalı olan bilgiyi sunar. Bu anlamda okul ve öğretmen, eğitimin en önemli ayağını oluşturur. Okulumuz öğrencilerinin beslenme kaynaklarını hassasiyetle takip eder. Menderes Koleji öğrencilerini yarınlara hazırlamak için bir eğitim öğretim sezonunu böyle güzel etkinlikler zinciriyle başlatmış bulunmaktadır. Tüm öğrencilerime başarılı ve mutlu geçirecekleri bir öğretim yılı temenni ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Menderes Koleji'nden İlköğretim Haftası etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER