Meral Akşener'den sürpriz hamle

Mahkeme ve YSK engeline takılan olağanüstü kongreyi yapmak için hukuk mücadelesi başlatan muhalif kanatta sürpriz bir gelişme yaşandı. Meral Akşener, tedbir kararı verilen 19 Haziran’daki kongreye damga vurduğu için diğer Genel Başkan adaylarının tepkisini çeken “sağ kolu” Müsavat Dervişoğlu’nu geri plana çekti.

Meral Akşener'den sürpriz hamle

Kongre Divan Başkanlığı ile 13 tüzük maddesinin değiştirilmesinde etkin rol oynayan Dervişoğlu'ndan kaynaklanan krizaşıldı. Meral AkşenerSinan OğanÜmit Özdağ ve Koray Aydın arasında gerçekleşen 3 saatlik toplantıda süreci takip etmek üzere Hukuk ile Siyasi İşler Komitesi kurulması kararlaştırıldı.

YILMAZ'I SEÇTİ

Akşener adına siyasi işler komitesinde görev yapan Müsavat Dervişoğlu yeni süreçte çizik yedi. Akşener, yeni kurulacak komitede Dervişoğlu yerine 19 Haziran'daki kongreye katılarak Meclis İdare Amirliği görevinden istifa eden Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz'ı görevlendirdi. Tüzük değişikliklerini belirleyecek komitede Sinan Oğan'ı avukatHakan ErdemÜmit Özdağ'ı MHP eski Ankara İl Başkanı Ercan Koç ile Koray Aydın'ı da eski Bitlis milletvekili Halil İbrahim Oral temsil edecek.

ŞAHSIMI BAĞLAR

Müsavat Dervişoğlu'nun 28 Haziran'da facebook hesabından yaptığı, “Benim şahsı ve vicdanı kanaatlerimi etkileyebilecek bir mahkeme kararı çıkarılmayacağına göre değişin bir şey yoktur. Bundan sonra yapacaklarım ve söyleyeceklerim sadece şahsımı bağlar ve görevden kaynaklı sorumluluklar dışında kişilerle ilişkilendirilemez. Bildireyim istedim!” paylaşımı çok konuşulmuştu.

YOLUM AYRILMADI

Dervişoğlu, “Akşener'le yolları ayırdı” şeklinde yorumlanan mesajı üzerine şu ikinci açıklamayı yapmıştı:

“Ne zaman konuşulacağını iyi bilirim. Birileri muhataplık ilişkisi oluşturmak adına kendilerine cevap vermemi isteyebilir. Kusura bakmasınlar ama herkese ayrı ayrı cevap vermek durumunda değilim. Yalnızca, Milliyetçi Ülkücü Hareketin ve Türkiye'nin karartılan geleceğini aydınlatmak üzere başlatılan büyük yürüyüşte sonuna kadar SayınMeral Akşener'in yanında olacağımın bilinmesini isterim.”

Kaynak: Sözcü

<< Önceki Haber Meral Akşener'den sürpriz hamle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER