Meral Akşener'in "B" planı

MHP’de muhalefet, ‘Akşener’in disipline sevk edilmesi’ durumunda ‘emanetçi’ bir ismi genel başkan adayı göstereceği iddia edildi.

MHP'li başkan adayları TOMA'ların önünde

VİDEO-ARŞİV

“Alternatif bayramlaşma” programı gerçekleştiren genel başkan adayı Meral Akşener'in, MHP yönetimince “tedbirli ihraç” istemiyle disipline sevk edilmesi durumunda muhalefet cephesinin “b” planı hazır. 

Akşener'in Şeker Bayramı'nda partililerle alternatif bayramlaşma programı gerçekleştirmesi MHP Genel Merkezi'nce, “bardağı taşıran son nokta” olarak değerlendirilmişti. Akşener'in bu hamlesinin ardından da MHP yönetiminin bu hafta sonuna kadar 4 genel başkan adayından sadece Akşener'i, “tedbirli ihraç” istemiyle disipline sevk edeceği ifade edilmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin bu konuya yönelik sorusu üzerine, yeniden disiplin sürecini işaret ederek, şunları kaydetti:


“7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP'yi itibarsızlaştıran, tarlaya süren, korsan toplantılar yapan, tellere tırmanan, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa, ki inceleniyor, bunlar da Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır. MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecektir.”


Önce mahkeme


Akşener'in “tedbirli ihraç” istemiyle disipline sevk edilmesi durumunda muhalefetin de karşı hamlesi hazır. Muhalefet, Akşener'in disipline sevk edilmesi halinde önce aynı Sinan Oğan'ın ihraç sürecinde olduğu gibi mahkemenin kapısını çalacak. Bu sürecin uzayacak olması durumunda da “olağanüstü kurultay” yolunu deneyecek. En geç eylül ayında yeniden bir olağanüstü kurultayı toplamayı hedefleyen muhalefet, “olası bir kurultayda” Akşener hakkında verilen “tedbirli ihraç” talebinin kaldırılması gerekçesiyle, kurultayda oluşturulacak genel kurula önerge verecek. Muhalefet bu noktada “kurultayda oluşturulacak genel kurulun yetkilerinin genel başkanın yetkilerinden de büyük olmasına güveniyor.”


Ancak muhalefetin bu noktadaki en önemli hamlesi ise “emanet başkanlık” olacak. Genel merkezin Akşener'i “tedbirli ihraç” istemiyle disipline sevk etmesi durumunda muhalefet, tüm yolları denedikten sonra, bir sonuç alınamaması halinde Akşener'in işaret edeceği bir başka ismi genel başkan adayı olarak gösterecek. O isim, genel başkan seçilmesi halinde Akşener hakkındaki “ihraç” kararını kaldırdıktan sonra koltuğu Akşener'e teslim edecek.


Kaynak: Cumhuriyet
<< Önceki Haber Meral Akşener'in "B" planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER