Mercedes AMG Petronas Çin’de geçilmiyor

Formula 1’de sezonun üçüncü yarışı Çin Grand Prix’isinde de kazanan Mercedes AMG Petronas pilotu Nico Rosberg oldu.

Mercedes AMG Petronas Çin’de geçilmiyor

Bu sezon 3 toplamda üst üste 6 yarış kazanan Alman sürücü ilk cepten başladığı yarış sonunda puanını 75’e yükselterek şampiyona liderliğini sürdürdü. Takım arkadaşı Lewis Hamilton ise son sıradan başladığı ve büyük sorunlarla baş etmek durumunda kaldığı yarışı 7. sırada bitirdi. Britanyalı, sürücüler klasmanında 39 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Mercedes AMG Petronas da markalar sıralamasında 114 puanla liderliğini devam ettirdi.

Formula 1’de takvimin üçüncü yarışı olan Çin Grand Prix’isinde de birincilik Merdeces AMG Petronas’ın başarılı pilotu Nico Rosberg’in oldu. Böylece, Alman pilot bu sezon koşulan 3 toplamda 6 yarışta da podyumun en üst basamağına çıkma başarısı gösterdi. Formula 1 tarihinde üst üste 3 yarış kazanan 3. Pilot olan Rosberg, 2012’den sonra bir kez daha Şangay’da damalı bayrağına altından geçen ilk isim oldu.

Mercedes AMG Petronas’ın Alman sürücüsü puanını da 75’e çıkararak şampiyona liderliğini de pekiştirdi. Bahreyn’de karıştığı kaza nedeniyle vites kutusunu değiştirmek zorunda Çin Grand Prix’isine son sıradan başlayan Hamilton ise mücadeleyi 7. sırada bitirdi.

Yarışa ilk cepten başlayan Rosberg, lastik tercihi nedeniyle ilk virajda yavaş kaldı ve Red Bull pilotu Daniel Ricciardo’nun gerisine düştü. Ama rakibinin farkı açmasına izin vermeyen Alman yıldız, startta kaybettiği liderliği 4. turda yeniden eline geçirdi ve yarış sonuna kadar da korumayı başarıp zirveyi elde etti. Gridin en gerisinden mücadeleye başlamasına ve ilk virajda ön kanadını kaybedip üst üste pit stoplar yapmak durumunda kalan Hamilton yaptığı ataklarla üst sıralara tırmandı ve yarışı 7. sırada noktalandı.

Böylece bu sezon üst üste üç, toplamda üst üste altı yarış kazanan Nico Rosberg’in ilk sırada yer aldığı pilotlar sırlamasında puanını 75’e çıkardı. Lewis Hamilton ise 6 puan aldığı Çin sonrasında 39 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Takımlar sıralamasında Bahreyn’den 31 puan alan Mercedes AMG Petronas da toplamda 114 puanla zirveyi kimseye bırakmadı.

Formula 1’de 2016’nın dördüncü yarışı 1 Mayıs 2016 Pazar günü Rusya’da gerçekleşecek. 2014’te Sochi’de koşulan yarışta Mercedes, Hamilton-Rosberg dublesi yaparken, 2015’te de kazanan Lewis Hamilton olmuştu. Geçen sene ise Rusya, Formula 1 takviminde yer almıyordu.

CİHAN
<< Önceki Haber Mercedes AMG Petronas Çin’de geçilmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER