Mercedes AMG Petronas Monaco'da duble peşinde

Mercedes AMG Petronas Monaco'da duble peşinde

2015 Formula 1 sezonunun altıncı yarışı bu hafta sonu Monaco'da düzenlenecek. Monaco Grand Prix'i, Barselona'nın ardından sezonun Avrupa'daki ikinci yarışına sahne olacak.

Markalar sıralamasında zirvede yer alan Mercedes AMG Petronas iki hafta önce Barselona'da Nico Rosberg'le zirveye çıkarken, Lewis Hamilton ise takım arkadaşının hemen ardından ikinciliği elde etmişti. Barselona'da duble yapan Mercedes AMG Petronas, 2014'te olduğu gibi bu yıl da Monaco'da ilk iki sırayı hedefliyor.

2015 yılı Formula 1 sezonunun altıncı yarışı olan Monaco Grand Prix'i, 78 turdan oluşurken, pilotlar yarış boyunca toplam 260.286 km yol kat ediyor. Monaco sokaklarında 1950 yılından bu yana gerçekleşen yarışın pist uzunluğu ise 3.337 km olarak dikkat çekiyor. Monaco'daki son yarışı Mercedes AMG Petronas pilotlarından Nico Rosberg kazanırken, Alman pilot geçtiğimiz yıl pole pozisyonunun da sahibiydi. Mercedes AMG Petronas'ın Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise geçtiğimiz yıl Monaco'da ikinci sırada yer almıştı.

Geçtiğimiz yıl sezon boyunca rakiplerine büyük üstünlük sağlayan Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, 2015'te de kaldığı yerden devam ediyor. Sezonun ilk beş yarışı sonunda Lewis Hamilton 125 puanın 111 puanını alarak zirvede yer alırken, takım arkadaşı Nico Rosberg de 91 puanla ikincilikte bulunuyor. Lewis Hamilton, Avustralya, Bahreyn ve Çin'de birinciliği, Malezya ve Barselona'da da ikinciliği elde etti. Takım arkadaşı Nico Rosberg ise, Barselona'da birinciliğin, Avustralya ve Çin'de ikinciliğin ve Bahreyn ile Malezya'da da üçüncülüğün sahibi oldu.

F1 W06 (Gümüş Ok) hibrit aracıyla sezona kaldığı yerden lider olarak devam eden Mercedes AMG Petronas takımı, markalar sıralamasında beşinci yarış öncesi 202 puanla en yakın rakibinin 70 puan önünde ilk sırada bulunuyor.

Monaco Grand Prix'i öncesinde düşüncelerini dile getiren Lewis Hamilton, "Barselona'da en iyi yarışımı sergileyemedim. Fakat takım olarak ilk iki sırada yer almak keyif verdi. Şu anda tüm konsantrasyonumu Monaco'daki yarışa vermiş durumdayım. Antrenman turlarının başından itibaren bir ritim yakalamak zorundasınız, zira yarışta yapacağınız en ufak hata size çok zaman kaybettirebilir. Yarış pilotajı ön plana çıkartıyor ve bu sebeple yarışmak için sabırsızlanıyorum. Geçmişte çok iyi dereceler alamamış olsam da şu an buradayım ve en iyi dereceyi alıp zirveye çıkmak istiyorum." dedi.

Geçtiğimiz sezon pole pozisyonunda yarışa başlayan ve ilk sırayı alan Nico Rosberg ise "Barselona hem benim, hem de takım için harika geçti. Lewis ile sıralamadaki puan farkını az da olsa kapatmayı başardım. Bundan sonrası savaşarak devam edeceğim, önümüzde Monaco var ve geçen yarışta kaldığım noktadan devam etmek istiyorum. Yarım yüzyılı geçen tarihiyle harika bir pist olan Monaco'da yarışmak her pilotu heyecanlandırıyor. Bu yarış evimde olacak, her gece kendi yatağında uyumak oldukça keyifli. Benzeri olmayan bir karaktere sahip olan yarış için Barselona sonrası testlerimizi yaparak hazır hale geldik. Aracım son derece hazır ve Monaco için oldukça umutluyum." dedi.

Monaco Grand Prix'inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;
23 Mayıs 2015 Cumartesi;
15.00 - 16.00 Sıralama Turları

24 Mayıs 2015 Pazar;
16.00 Monaco Grand Prix
CİHAN
<< Önceki Haber Mercedes AMG Petronas Monaco'da duble peşinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER