Mercedes, Türkiye'deki mültecilere 3. kez yardım gönderdi


Mercedes markasının sahibi Alman Daimler AG şirketi, Türkiye'deki mülteci kamplarında yaşayan Suriyeliler için 8 TIR'dan oluşan yardım malzemesi gönderdi.

Sınırsız Havacılık (Luftfahrt ohne Grenzen-LOG) adlı kuruluşun da destek verdiği yardım konvoyu Mercedes-Benz Untertürkheim tesisleri önünden Gaziantep ve Suriye ile sınır olan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Konvoyun yola çıkmasından önce düzenlenen törene, Daimler AG'nin ağır vasıta üretiminden sorumlu Grup Başkanı ve Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Wolfgang Bernhard, Sınırsız Havacılık CEO'su Frank Franke, Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Hans-Joachim Fuchtel, Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı ve Mercedes-Benz çalışanları katıldı.

Yaklaşık 120 ton yardım malzemesini Gaziantep'e göndermekten memnuniyet duyduklarını belirten Dr. Wolfgang Bernhard, bölgede bulunan insanların zor şartlar altında oldukları ve bu durumun daha da kötüye gittiğinin altını çizdi.

Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Hans-Joachim Fuchtel ise mültecilere yardım için bireylere, sivil toplum kuruluşlarına ve şirketlere de görev düştüğünü vurguladı.

Türkiye'deki mültecileri karşı yapılan bu girişimlerin ve yardımların memnuniyet verici olduğunu belirten Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı da, Daimler AG üst yönetimine ve çalışanlarına gösterdikleri insani duyarlılık için teşekkür etti ve bunun başka şirketlere de örnek olmasını dilediğini ifade etti.

Kampanya kapsamında bebek maması, çocuk bezi, giysi, ayakkabı, battaniye ve çadırdan oluşan 1 milyon Euro tutarında yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mercedes, Türkiye'deki mültecilere 3. kez yardım gönderdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER