Merhum işadamı vergi rekortmeni oldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 2 2018
Türkiye'nin gelir vergisi rekortmeni, 2017 yılı için 53 milyon 583 bin 488 lira vergi tahakkuk ettirilen Şarık Tara oldu.
2017 yılının vergi şampiyonu 53 milyon 583 bin 488 lirayla geçen aylarda hayatını kaybeden Şarık Tara oldu.
Listede ikinci sıradakinin ismi açıklanmazken, Mustafa Rahmi Koç 45 milyon 164 bin lirayla üçüncü sırada.
Kurumlar vergisi rekortmeni ise 3 milyar 91 milyon 367 bin 707 lira vergi tahakkuk ettirilen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak belirlendi.
ŞARIK TARA KİMDİR?
Enka Holding Fahri Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Şarık Tara, 1930 yılında Üsküp'te doğdu. Aynı zamanda, RUYİAD (Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği) üyesi ve derneğin Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olan Şarık Tara, 2014 yılında ödediği 37.6 milyon lira ile Türkiye'nin en fazla vergi veren kişisi oldu. Şarık Tara, 2015 yılı verilerine göre 2.4 milyar dolar kişisel serveti ile de Türkiye'nin en zengin 6. kişisi olmuştu. Şarık Tara 28 Haziran 2018 tarihinde çoklu organ yetmezliğinden tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?3.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


