Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Gaziantep'te anıldı


Büyük Birlik Partisi(BBP) İl Teşkilatı merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun 8. ölüm yıl dönümünde bir anma gecesi düzenledi.

Şehitkamil Belediyesi'nde gerçekleşen anma programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya ve çok sayıda partili katıldı. Konuşmasında son zamanlarda İslam coğrafyasında yaşanan bombalı saldırılara değinen Destici, "Nerede kan ve gözyaşı var diye baktığımızda, maalesef tamamına yakını büyük İslam coğrafyalarında olduğunu görmekteyiz. İşte bugün Pakistan Lahor'da bombalı bir saldırı yapıldı. 58 tamamına yakını çocuk hayatını kaybetti, 150'den fazla yaralı var. Her gün İslam aleminin bir ilinde bir ilçesinde bir bölgesinde bombalı saldırı oluyor. Ve ne acı ne büyük bizim için ne kahredici bir durum ki bombayı patlatan da güya Müslüman, hayatını kaybedenler de Müslüman. Bizim için en acı belki de olan noktası bu. Yüreğimizin dayanamayacağı gerçekten aklımızın alamayacağı, günlerden geçiyoruz. Onun için sadece kendi ülkemize mi yanalım, Suriye'de yananlara mı yanalım, Irak'takilere mi yanalım, Pakistan'dakilere mi yanalım, Doğu Türkistan'dakilere mi yanalım, Kafkaslar'dakilere mi yanalım, Filistin'dekilere mi yanalım, Libya'dakilere mi yanalım, Yemen'dekilere mi yanalım? Daha burada ismini zikredemediğim pek çok İslam ülkesi ve coğrafyası da hayatını kanlı saldırılar altında." dedi.

Türkiye'nin Ortadoğu'daki ülkeler gibi olmayacağını söyleyen BBP lideri, "Allah'a hamd olsun, Türkiye Cezayir olmaz, Türkiye Suriye'de olmaz. Ama Suriye'nin yapılanmasına da müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'de kardeş kavgasına, aramıza nifak tohumları ekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'yi bir Irak ve Suriye yapamayacaksınız." diye konuştu. Yapılan anma etkinliği dualar ve parti üyelerinin konuşmalarının ardından sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Gaziantep'te anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER