Meriç kıyısında 13 gün...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 12 2019
İnsanın doğduğu, büyüdüğü, vatan bildiği topraklarını terk etmek zorunda kalması büyük bir acı…
İBRAHİM KARAYEĞEN - TR724.com
İnsanın doğduğu, büyüdüğü, vatan bildiği topraklarını terk etmek zorunda kalması büyük bir acı… Bu yüzden, Türkiye’deki baskı, zulüm ve zorba düzeninden kaçıp, ölümü göze alarak Meriç nehrinden geçen herkesin can yakan bir hikâyesi var. Alabildikleri eşyalarını bir bavula sığdırıp çıkılan umuda yolculuk bu. Bir tarafta karardıkça kararan bir memleketi geride bırakmanın hüznü, diğer yanda özgürlüğe kavuşacak olmanın mutluluğu arasında gel git yaşayan bir ruh hali.

Mülteciler ancak hayatını kaybederse haber değeri taşıyor. İnsanlık kör, sağır ve dilsiz olmuş. Bu hikaye, Meriç’i geçmek üzere hasta eşiyle birlikte yılmadan 13 gün çabalayan genç öğretmen çiftin mücadelesini anlatıyor.
Musa Ö. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlayan cadı avının hedefindeki bir öğretmen. Kendisi ve eşi hakkında yurtdışı yasağı konulur ve pasaportları iptal edilir. Hakkında arama ve yakalama kararı çıkarılır. O, ülkede hukukun rafa kaldırıldığını, adil bir yargılama olmayacağına inanmaktadır ve teslim olmaz.
Dört yıldır evli olduğu eşi Filiz hanımla birlikte evlerini başka bir ile taşımak zorunda kalır. İki yıl boyunca dört ev değiştirir. En yakınları bile ziyaretlerine gelmez. Sağlıkları ve psikolojileri bozulur.
EŞİ İKİ DÜŞÜK YAPTI
Bu arada Filiz hanım tüp bebek tedavisi görmektedir. Eşi ve kendisi hakkındaki atılan iftiralar ve çevresi tarafından dışlanmışlık sebebiyle yoğun bir stres yaşar. Bunun sonucunda bebeğini
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!8.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







