Meriç’te kaybolan gençten günlerdir haber yok

Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a botla geçmeye çalışırken botun alabolara olması sonucunda kayboldu. Kul'dan 24 Mart’tan bu yana haber alınamıyor.

SHABER3.COM

Yargılandığı davada hakkında verilen yurt dışı yasağı sebebiyle Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalıştığı sırada botun alabora olması sonucu kaybolan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul’dan 3 gündür haber alınamıyor. Kul’un annesi Ünzüle Araz, “Oğlumu Meriç sularına gömen Türkiye’deki faşizmdir” derken, Yunanistan polisinin tüm başvurulara rağmen arama çalışması başlatmamasına tepki gösterdi.



Kul, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği’nce düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası'nın da şampiyonu olmuştu. 

Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalışırken botun alabora olması sonucu nehre düşen Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul isimli gençten 24 Mart’tan bu yana haber alınamıyor.

Kul’un Yunanistan’da bulunan annesi Ünzüle Araz, Türkiye tarafında oğluyla ilgili yaptıkları kayıp başvurusunun ardından nehir kenarında arama çalışmasının başladığını fakat Yunanistan tarafında henüz bir çalışma başlatılmadığını söyledi.

Araz, nehrin Türkiye kıyısında yapılan arama çalışmalarında bir cenazeye ulaşıldığı ancak cenazenin kendi çocuğuna ait olmadığını teşhis ettiklerini belirtti.

Yunanistan sınır hattındaki bölgelerde oğlunun kurtulmuş olma ihtimalini düşünerek tüm karakollarda avukatlar aracılığıyla sorguda bulunduklarını söyleyen Araz, ancak hiçbir karakolda oğlunun kaydının çıkmadığını söyledi.

Yunanistan polisine nehirde arama çalışması için yaptıkları başvurulardan henüz bir yanıt alamadıklarını da belirten Araz, duruma tepki göstererek “Yunanistan politik mültecilere dönük bu kayıtsızlık tavrından vazgeçmelidir. Bir anne olarak oğlumu istiyorum. Syriza da buna kayıtsız kalamaz” dedi ve Yunanistan’daki kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Oğlunun yargılandığı davadaki hapis cezası tehdidi nedeniyle ülkesini terk etmeye karar verdiğini ve yurt dışı çıkış yasağı nedeniyle bu yolu tercih etmek zorunda kaldığını belirten anne Araz, “Oğlumu Meriç sularına gömen Türkiye’deki faşizmdir. Bundan faşizm sorumludur” dedi.

Ne olmuştu?
Türkiye’de Liseli Dev Genç’in açıklamalarına katıldığı ve gizli tanık ifadeleri nedeniyle “örgüt üyeliği” iddiasıyla hakkında açılan davada 2017 yılında tutuklanıp 10 ay cezaevinde kalan ve 5 ay önce tahliye olan Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul, 24 Mart’ta Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçmeye çalıştığı sırada botun alabora olması sonucu kaybolmuştu.

Olay Kul’la aynı botta olan ve botun alabora olması sonrası kendisini Yunanistan kıyısına çıkartmayı başaran diğer kişinin Kul’un ailesine haber vermesi üzerine ortaya çıkmıştı.

Kendisi de politik nedenlerden ötürü Türkiye’yi terk ederek Yunanistan’a geçen ve 5 aydır Atina’da bulunan Kul’un annesi Ünzüle Araz ise bu bilginin ardından Yunanistan ve Türkiye’de oğlunun nehirde aranması için yetkili kurumlara başvuruda bulunmuştu.
<< Önceki Haber Meriç’te kaybolan gençten günlerdir haber yok Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER