Merkel’den göçmenlere birlik çağrısı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 20 2020
Almanya Başbakanı Merkel, 12’nci uyum zirvesinde ‘Zor günlerde beraberlik’ çağrısı yaptı. Merkel, korona salgını nedeniyle uyumun ihmal edilmemesi uyarısında bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ekonomi, siyaset, spor ve dini cemaat temsilcileriyle video konferans aracılığıyla 12’nci uyum zirvesini gerçekleştirdi. Zirvenin ardından bir basın açıklaması yapan Merkel, “Bu zor günlerde birlik ve beraberliği güçlü tutalım” çağrısında bulundu. Merkel, “İnsanlarımızın sağlığını korumak için olabildiğince temkinli olmalıyız. Aynı zamanda bu zor günlerde beraberliğimizin güçlü kalması için olabildiğince dikkatli olmalıyız” diye konuştu. Bunun özellikle Almanya’da kısa süredir yaşayanlar için önemli olduğunu vurgulayan Merkel, “Salgın farklı sertlikte olsa bile hepimizi etkiliyor” dedi. Korona krizinde kısıtlamaların göçmenleri çok daha olumsuz etkilediğini belirten Merkel, göçmen kökenlilerin çalıştığı sektörlerde iş yerini kaybetme korkusunun daha yüksek olduğuna işaret etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







