Merkel’den kriz toplantısı: Vak'a sayısı günlük 10 bine çıkacak!

Almanya’da vak'a sayıları son 24 saatte 4 bin 516’a yükseldi. Riskli şehirlere Berlin ve Frankfurt da ilave edildi. Korona salgınının hızla yayılması üzerine başbakan Merkel bugün 11 büyükşehir belediye başkanıyla kriz toplantısı yapacağını açıkladı.

SHABER3.COM

Almanya'da Korona salgınında vak'a sayısı artıyor. Bir gün önce 4 bin 58 olan vak'a sayısı 500 artarak, 4 bin 516’ya çıktı. 11 kişi hayatını kaybetti. 

Aktif virüs sayısı 33 bin 270’e, pozitif test sonuçları 1,6’ya yükseldi. Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan uyarıda ise, Almanya’da vaka sayısının günde 10 bine kadar çıkabileceği belirtildi. Almanya’da toplam vak'a sayısı 314 bin 660’a, toplam can kaybı ise 9 bin 589’a ulaştı.

BERLİN VE FRANKFURT RİSKLİ BÖLGE

Riskli şehir ve bölgeler listesine yenileri eklendi. Bremen, Hagen, Wuppertal'dan sonra Berlin’in tamamı ve Frankfurt da riskli şehirler arasına girdi. İki şehirde saat 23:00’ten sabah saat 06.00’ya kadar kafe, restoran ve barlar kapatılacak. Ayrıca bu saatler arasında içki satmak yasak. 100 bin nüfus başına son 7 günde 50 korona vakasının geçtiği yerler riskli kent veya bölge ilan ediliyor.

"İKİNCİ KAPANMDAN KAÇINMALIYIZ"

Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün 11 büyükşehrin belediye başkanları ile bir araya geleceğini ve virüsün yayılmasını mani olmak için alınacak yeni tedbirleri konuşacaklarını açıkladı. 

Başbakan Merkel, “İkinci bir kapanma durumundan kaçınmalıyız. İlkbahar aylarındaki gibi bir durum yaşanmasını istemiyorum.” ifadelerini kullandı. 

Karantina döneminde çok sayıda iş yerinin zor zamanlar yaşadığını belirten Merkel, salgına karşı herkesin üzerine düşeni yapması çağrısında bulundu.
<< Önceki Haber Merkel’den kriz toplantısı: Vak'a sayısı günlük... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER