Merkel'in mülteci politikasına kardeş partiden eleştiriler artarak devam ediyor


Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, mülteci politikalarına kardeş parti Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partiden eleştiriler artarak devam ediyor. Federal Bakanlar Kurulu üyesi Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU), Merkel'den şimdiye kadar izlenen politikada değişiklik yapılmasını ve bir B planı planlanmasını talep etti.

Dobrindt, Münchner Merkur'a yaptığı açıklamada, "Biz sınırların kapatılmasının kaçınılmaz olacağı gerçeğine hazır olmalıyız. Diğer ülkelerle mülteci güzergâhı ile ilgili acilen görüşmeler yapmalıyız." dedi.

Diğer taraftan ise CSU'lu 30 eyalet milletvekili Başbakan Merkel'e mektup yazarak 'üst sınırın' belirlenmesini talep etti. Bavyeralı vekiller, Almanya'nın yılda 200 binden fazla sığınmacıdan fazla almaması gerektiğini ifade etti. Mektupta ayrıca önlemler alınmaması durumunda bu yıl içinde de 2015'dekinden fazla sığınmacının geleceği vurgulandı.

Federal Hükümetin Uyumdan Sorumlusu, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz ise Avrupa'da sınırları kapatma düşüncesini eleştirdi. Özoğuz, Passauer Neue Presse'ye yaptığı açıklamada sınırların açık tutulmasından en çok Almanya'nın yararına olduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Merkel'in mülteci politikasına kardeş partiden eleştiriler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER