Merkel: Mecburduk
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 11 2021
Almanya Başbakanı Angela Merkel mecliste yaptığı hükümet açıklamasında koronavirüs kısıtlamalarının süresinin 7 Mart’a kadar uzatılmasını savunarak, mutasyon konusunda uyarıda bulundu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel hükümetin Almanya’da korona kısıtlamalarının 7 Mart’a kadar uzatma kararı konusunda Federal Meclis’te hükümet açıklaması yaptı. Kısıtlamaların uzatılmasını savunan Merkel eyalet başbakanları ile dün yapılan toplantıda alınan kararları "gerekli" ve "ölçülü" diye nitelendirdi. Merkel, "Siyasetçiler önlemleri gerekli olduğundan bir gün bile fazla uygulamamak ve gerekçeler ortadan kalktığında da kaldırmakla yükümlüdür" dedi.
DW Türkçe'de yer alan haberde Almanya’nın çelişkili bir durum içinde bulunduğunu söyleyen Başbakan, "Virüse yakalananların sayısı düşüyor, gidişatın tersine çevrilmesi başarılı oldu ama buna rağmen virüs mutasyonları nedeniyle üçüncü bir dalga tehlikesi söz konusu. Bu nedenle temasın kısıtlanması en önemli araç" dedi. "Bizi adım adım yeniden açılmaya ve özgürlüklere izin verilmesine götürecek sayılara çok da uzak değiliz" diyen Merkel, "Bütün çabalar ve kısıtlamaların yeniden 7 Mart’a kadar sürdürülmesine değer" dedi.
Geçen yıl ilkbahardaki ilk koronavirüs dalgasından Almanya’nın diğer ülkelere kıyasla daha az etkilendiğini söyleyen Başbakan Merkel, "Ve sonrasında yeterince dikkatli ve hızlı davranmadık" dedi. Merkel Almanya’nın zamanında ve yeterince somut bir biçimde kamusal yaşamı kısıtlamadığını belirterek siyasetçilerin artan vaka sayıları ışığında gerekli önlemleri alma konusunda başarısız olduğunu ifade etti. Başbakan vaka sayılarının birden bire patlama yaşamasının da geç alınmış kararın bir sonucu olduğunu sözlerine ekledi.
"Gerçek bir tehlike"
Koronavirüsün yeni mutasyonları konusunda da uyarıda bulunan Merkel, vaka sayıları azalmasına ve aşılamanın hali hazırda devam etmesine rağmen herkesin "çok dikkatli" olması gerektiğini belirtti. Başbakan mutasyonların orjinal koronavirüsün yerini almasının an meselesi olduğunu kaydedererek bu durumu, "Çok gerçek
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







