Merkel, Trump’ın G7 davetini reddetti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mayıs 30 2020
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, koronavirüs salgını nedeniyle, Washington’da düzenlenecek G7 zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmeyi düşünmediği bildirildi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in koronavirüs salgını nedeniyle Washington’da düzenlenecek G7 zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gitmeyi şimdilik düşünmediği ifade edildi. Federal Hükümet sözcülüğünden yapılan açıklamada, Merkel'in Trump'ın davetine müteşekkir olduğu, ancak koronavirüs pandemisindeki genel durum göz önüne alındığında, zirveye şahsi katılımına ve bir Washington seyahatine onay veremeyeceği ifade edilerek Başbakanın pandemideki gelişmeleri takip edeceği aktarıldı.
Cuma günü de ABD'de yayımlanan Politico gazetesindeki bir haberde, Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert'in davetin reddedildiği yönündeki ifadelerine yer verilmişti.
Trump "fiziki" zirvede ısrarcı
Bu yıl ABD’nin ev sahipliğinde, 10-12 Haziran tarihlerinde başkanlık konutu Camp David’de yapılması planlanan zirve, pandemi nedeniyle Mart ayında iptal edilmiş, toplantının video konferans yoluyla gerçekleştirileceği bildirilmişti.
Ancak ABD Başkanı Donald Trump, 20 Mayıs’ta sürpriz bir biçimde liderleri fiziki anlamda bir araya getirecek bir zirve düzenlemeyi düşündüğünü açıklamıştı. Trump, bu planını koronavirüs krizindeki iyileşmeyle gerekçelendirerek, zirvenin Haziran ayı sonunda Washington’da liderlerin şahsi katılımıyla düzenlenmesinin "normalleşme yönünde önemli bir mesaj" olacağını savunmuştu.
Pandemiden ağır yara alan ABD’de hayatını kaybedenlerin sayısı 100 bini aştı. Virüs nedeniyle ABD ile Avrupa arasında da kapsamlı seyahat kısıtlaması önlemleri devreye sokulmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







