Merkel yeniden aday olacak mı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 4 2020
Almanya Başbakanı Angela Merkel, katıldığı televizyon yayınında görev süresinin dolmasının ardından kesinlikle yeniden aday olmayacağını açıkladı.
Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre Almanya Başbakanı Angela Merkel, kamu yayıncılık kuruluşu ZDF'de kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Korona kriziyle mücadelede seçmenlerin gözünde puan toplayan Merkel'e beşinci görev dönemi için aday olmayı düşünüp düşünmediği soruldu. "Hayır! Gerçekten!" yanıtını veren Merkel, gazetecinin "Yani 'hayır'da kararlısınız" sözü üzerine de "Hem de kesinlikle" ifadesini kullandı.
Aralarında İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in de bulunduğu bazı politikacılar son dönemde Merkel'in beşinci görev dönemine aday olabileceğiyle ilgili spekülasyonları alevlendirmişti. Seehofer, Merkel'in korona krizinde Almanya'yı çok güçlü bir şekilde yönettiğini belirterek, Merkel'in yeniden aday olması gerektiğiyle ilgili görüşleri son dönemde sıkça duyduğunu söylemişti.
Yapılan son anketler, yüzde 71'lik oranla Merkel'in bu yasama dönemindeki en yüksek popülerliğe ulaştığını ortaya koyuyor. Merkel'den "memnun" ve "çok memnun" olanların oranı böylelikle Ocak 2015'ten sonraki en yüksek orana ulaşmış oldu.
Merkel'e bu yıl yaz tatilini nerede geçireceği de soruldu. Geçen yıllarda tatilini Napoli Körfezi'ndeki Ischia Adası ve Güney Tirol dağlarında geçirdiği bilinen Merkel, soruyu "Almanya" diye yanıtladı.
Türkiye'den örnek
Korona krizi sırasında kendisi için en zor deneyimi sosyal kısıtlamalar getirmek olarak nitelendiren Merkel, "salgınla geçen dört ay sonrasında geriye döndüğünde bazı önlemlerin abartılı olabileceği gibi bir özeleştiri yapıp yapmadığıyla" ilgili soruyu "Attığım her adım tabii ki sonradan sorgulanıyor. Ama geriye baktığımızda diğer ülkelere göre bu süreci daha iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Bizde parklar kapanmadı, komşu Fransa'da olduğu gibi günde sadece bir saatlik sokağa çıkma gibi kısıtlamalara gidilmedi, sağlık sisteminde aşırı yoğunl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'
6.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?9.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...10.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







