Merkel'den Türkiye ziyareti öncesi flaş açıklama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 17 2015
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Pazar günü yapacağı Türkiye ziyareti öncesinde Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine (FAZ) verdiği röportajda, Türkiye'ye güvenli ülke statüsü verilmesinden yana olduğunu belirtti.

Haberde Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne aday bir ülke olduğunu hatırlatarak, aday bir ülke olarak güvenli ülke statüsüne sahip olmayan tek ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yaptı.
GÜVENLİ ÜLKE STATÜSÜ VERİLMEMESİ YANLIŞ OLUR
Türkiye ziyareti öncesinde Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine (FAZ) verdiği röportajda Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Tabii ki Türkiye'de insan haklarına saygı ya da Kürtlerin durumu bizi kaygılandırmaya devam ediyor, yine de, Türkiye'ye bu statünün verilmemesinin prensipte yanlış olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Türk vatandaşlarına uygulanan vizede kolaylık sağlanabileceği sinyalini de veren Merkel, vize zorunluluğunu her zaman geri dönüş anlaşması ile ilişkilendirdiklerini, anlaşmanın da yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, “Bazı adımları hızlı atabiliriz" dedi
KARŞILIKLI ÇIKARLAR SÖZKONUSU
Türkiye ile karşılıklı çıkarların dengelenmesinden bahseden Merkel, "Biz mülteci hareketini organize ederek, kontrol altına almak istiyoruz, Türkiye de yükün hafifletilmesini istiyor" dedi.
Merkel, Avrupa için çözümler üzerinde uğraştığına vurgu yaparak, her şeyden önce Türkiye ile Yunanistan arasındaki AB sınırını etkin bir şekilde korumaya çalıştığını belirtti.
Almanya'nın Suriye'deki savaşı bitirmek için daha etkin rol almasının gerektiğini kaydeden Merkel, "Savaşı bitirmek için Avrupa düzeyinde, ama aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve diğer bölgesel aktörlerle de her şeyi devreye sokmalıyız" dedi.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü9.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar10.İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şo...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


