Merkez Bankası ateşe benzin döktü!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 17 2020
Merkez Bankası (TCMB) 19 Mart Perşembe günü gerçekleştirmesi planlanan Para Politikası Kurulu toplantısını iki gön öne çekti. "Acil" kodu ile toplanan kurul haftalık repo faizi (gösterge) yüzde 10,75'ten yüzde 9,75'e indirdi. Kararın hemen akabinde dolar yüzde 1 artarak 6,49 TL'ye kadar yükseldi.
SAMANYOLUHABER- Amerikan Merkez Bankası'ndan (Fed) Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) kadar bütün merkez bankaları kırmızı alarm verirken sessizliğe gömülen Merkez Bankası nihayet bir karar aldı.
TCMB'den bugün yapılan açıklamada, "19 Mart 2020 tarihinde toplanması planlanan Para Politikası Kurulu, Koronavirüs'ün muhtemel ekonomik ve finansal etkilerini değerlendirmek üzere bugün toplanmıştır." ifadeleri kullanıldı.
MERKEZ, FAİZİ YÜZDE 9,75'E İNDİRDİ
"Acil" kodu ile toplanan Para Politikası Kurulu haftalık repo faizini yüzde 10,75'ten yüzde 9,75'e indirdi. 100 baz puanlık (yüzde 1) faiz indirimi döviz piyasalarında tansiyonu daha da yükseltti.
Kararın hemen akabinde dolar yüzde 1 değer kazanarak 6,49 TL'ye yükseldi.
İktisatçıMahfi Eğilmez, "Merkez Bankasının faiz indirimi konusundaki görüşüm Fed'in faiz indirimi konusundaki görüşümden farklı değildir. Fed'in faiz indirimiyle TCMB'nin faiz indirimi arasında bu aşamadaki tek fark bizde enflasyonun ABD'nin yaklaşık 6,5 katı yüksek olmasıdır." paylaşımını yaptı.
EMRE ALKİN: ASPRİN TEDAVİSİ İLE OLMAZ
Ekonomi yazarı Uğur Gürses şahsi Twitter hesabında şu değerlendirmede bulundu: "Likidite kaygılarının tavan yaptığı bir ortamda faizin seviyesi de kurun seviyesi de kısa vadede önemini kaybeder. Merkez Bankası'nın aldığı kararların büyük bölümü yerinde…"
Prof. Dr. Emre Alkin, “Merkez Bankası da aspirin tedavisine katıldı. Faizi tek haneye indirdi. Beklenen oldu, fakat ihtiyacımız olan değil.” dedi.
Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "Ekonomide her şey esnekliğini kaybetti.. Faizler indirildi, fakat kur yükseliyor, borsa düşüyor. Piyasa sıcak para ve garanti tarzı politikalar bekliyor. Şu para p
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Romanya, Daltonlar çetesi üyesinin Türkiye’ye iadesini reddetti: işte gerekçesi!2.Trump'tan protestoculara çağrı: Kurumları ele geçirin, yardım yolda3.Sadece savaşlarda görülüyordu! Bu yıl ölümler doğumların üzerinde çıktı4.İdamı isteniyor! Cumhurbaşkanlığında sıkı yönetim ilan etmişti5.Rojin Kabaiş'in babası ve avukatı dosyayı Adalet Bakanı'na hatırlattı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Romanya, Daltonlar çetesi üyesinin Türkiye’ye iade...

Trump'tan protestoculara çağrı: Kurumları ele geçi...

Sadece savaşlarda görülüyordu! Bu yıl ölümler doğu...

İdamı isteniyor! Cumhurbaşkanlığında sıkı yönetim ...

Rojin Kabaiş'in babası ve avukatı dosyayı Adalet B...


