Merkez Bankası'nda gece yarısı operasyonu: Başkan Murat Uysal görevden alındı

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal görevden alındı. Uysal'ın yerine Cumhurbaskanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı. Ağbal daha önce Maliye Bakanlığı görevini üstlenmişti.

SHABER3.COM

Murat Çetinkaya'nın Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Temmuz 2019'da azledildiği kararname ile Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na Murat Uysal getirilmişti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2020/495 sayılı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

YENİ TCMB BAŞKANI NACİ AĞBAL KİMDİR?

Naci Ağbal, 1968'de Bayburt'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Ağbal, İngiltere Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Maliye Bakanlığı'nda müfettiş, teftiş kurulu başkan yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğü'nde daire başkanlığı ve bakan danışmanlığı görevlerinde bulunan Ağbal, 2006-2009 yılları arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2009-2015 yılları arasında ise Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

Ağbal, 2004-2006 yıllarında TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006'da PETKİM AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2015 yıllarında Türk Hava Yolları (THY) AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2008-2015 yıllarında Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliği ile Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği yaptı.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN SONRA MALİYE BAKANI OLDU

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi'nde AKP Bayburt Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) giren Ağbal, 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimi'nde yine Bayburt'tan milletvekili seçildi. 

Ağbal, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olarak Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

64'üncü Hükûmet'te Maliye Bakanı olarak görev aldı. 65'inci Hükûmet'te tekrar Maliye Bakanı olarak atandı. 
<< Önceki Haber Merkez Bankası'nda gece yarısı operasyonu: Başkan Murat... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER