Merkez Bankası'nda yine faiz artırım kararı geldi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 24 2020
Merkez Bankası yönetiminin son aldığı kararla politika faizini 200 baz puan artışla yüzde 17'ye çıkardığı ifade edildi.
Merkez Bankası, politika faizini 200 baz puan artışla yüzde 17'ye çıkardı. TCMB, açıklamasında "enflasyon görünümüne dair risklerin bertaraf edilmesi, enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınması ve dezenflasyon sürecinin en kısa sürede yeniden tesisi için, 2021 yıl sonu tahmin hedefini göz önünde bulundurularak, güçlü bir parasal sıkılaştırma yapılmasına karar verildiğini" belirtti.
Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) yılın son faiz kararını açıkladı. Buna göre PPK politika faizinde 200 baz puanlık artırıma gitti. Böylece politika faizi yüzde 15'ten 17'ye yükseldi. PPK geçtiğimiz ayki toplantıda 475 baz puanlık faiz artırımına gitmişti. Bu toplantı öncesi 150 baz puanlık bir artırım bekleniyordu.
Kararla ilgili yapılan açıklamada, son dönemde artış gösteren Covid-19 vakaları nedeniyle küresel ekonomiye ilişkin belirsizliklerin devam ettiği belirtlere, "İç talep koşulları, döviz kuru başta olmak üzere birikimli maliyet etkileri, uluslararası gıda ve diğer emtia fiyatlarındaki yükseliş ve enflasyon beklentilerindeki bozulma, fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümünü olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Bu doğrultuda Kurul, enflasyon görünümüne dair risklerin bertaraf edilmesi, enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınması ve dezenflasyon sürecinin en kısa sürede yeniden tesisi için, 2021 yıl sonu tahmin hedefini göz önünde bulundurarak, güçlü bir parasal sıkılaştırma yapılmasına karar vermiştir" denildi.
Kararla ilgili Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 15’ten yüzde 17’ye yükseltilmesine karar vermiştir.
Küresel ekonomiye dair veriler üçüncü çeyrekte başlayan kısmi toparlanmanın devam ett
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi2.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!3.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti4.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı5.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi
6.Yenidoğan çetesine tahliye!7.Bırakacak mı? Sadettin Saran'dan başkanlık açıklaması!8.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”9.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’10.İşte o görüntüler: Görüşmeler sürerken Rusya, Ukrayna'yı vurdu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







