Merkez Bankası'ndan flaş 'faiz' kararı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 20 2016
Merkez Bankası faiz koridorunun üst bandını 0.50 puan indirdi; politika faizine dokunmadı.

Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası'nın yeni başkanı Murat Çetinkaya başkanlığındaki ilk toplantısını yaptı.Toplantıdan faiz koridorunun üst bandının 50 baz puan düşürülmesi kararı çıktı. Böylece faiz yüzde 10'a inmiş oldu.
PİYASALAR İNDİRİM BEKLİYORDU
Reuters'ın 21 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankette 17 katılımcı koridorun üst bandında 50 baz puan, üç katılımcı 25 baz puan, bir katılımcı ise 75 baz puan indirim bekliyordu.
GEÇEN AY ÜST BANTTA 25 BAZ PUAN İNDİRİME GİDİLMİŞTİ
TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan düşürerek yüzde 10,50'ye indirip, politika faizini yüzde 7,50 ve faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25 seviyesinde sabit tutmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'2.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!3.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı4.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!10.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci ...

Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!

Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emr...

BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'y...

Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kült...


