Merkez ve yükseklerde kar yağışı başladı; TIR'lar yolda kaldı


Meteoroloji yetkililerinin Çarşamba günü ülkenin birçok bölgesinde şiddetli kar yağışı uyarısı yapmasının ardından Zonguldak'ın Ereğli ilçesi merkezinde yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, Ereğli'nin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kent merkezinin yüksek kesimlerini etkileyen kar yağışı, sabah saatlerinde aralıklarla kent merkezinde de görüldü ancak etkili olmadı.

Kar yağışı, sabah saatlerinde aralıklarla Ereğli-Zonguldak karayolu üzerinde trafiği olumsuz etkiledi. Bazı araçların kayganlaşan yol nedeniyle yoldan çıktığı gözlendi. Karayolları ve köy hizmetleri ekipleri kar yağışı ile birlikte kapanması muhtemel yollara ilişkin teyakkuza geçti. Şehir merkezinde ise öğle saatlerinde kar yağışı kendisini hissettirirken, Zonguldak Ereğli Karayolu Yalı Boyu köylerinin yollarının kapanmasına karşılık İl Özel İdare'ye bağlı iş makineleri hazır bekletiliyor.

Trafik ekipleri kar yağışının etkili olduğu yollarda sürücülere uyarılarda bulunuyor. Yetkililer kar lastiği, çekme halatı, zincir, takoz gibi donanımların hazır bulundurulması, gerekli olmadığı hallerde trafiğe çıkılmamasını tavsiye ediyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışın özellikle Marmara'nın Doğusu ve Batı Karadeniz'de etkili olduğunu ifade etti. Yetkililer, kar yağışının 31 Aralık Perşembe ve 1 Ocak Cuma akşamına kadar süreceğini belirtti. Cuma akşamı kar yağışının kesilmesiyle birlikte sıcaklıkların daha da düşeceğini ifade eden uzmanlar, Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava sisteminin cumartesi günü yurdu terk etmesini beklediklerini bildirdi.Merkez-ve-yukseklerde-kar-yagisi-basladi-TIRlar-yolda-kaldi-1975390.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Merkez ve yükseklerde kar yağışı başladı; TIR'lar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER