Mersin Barosu'ndan kritik Özgecan hamlesi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 9 2015
Paylaş
X Post
Mersin Barosu, Özgecan Aslan davası için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın Cuma günü görülecek ilk davası öncesi Mersin Barosu, 3 zanlı dışında suça karıştığı veya delilleri gizlediği düşünülen ancak savcılıkça haklarında takipsizlik kararı verilen 7 şüphelinin de yargılanması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen yaptığı açıklamada Cumhuriyet Savcılığı'nın ilk soruşturma evresinde yargılanacak 3 kişi yanında cinayete yardım ettiklerini veya cinayette delillerini gizledikleri düşünülen, bu konuda emareler bulunan 7 kişi hakkında Tarsus Cumhuriyet Başsacılığı'nın takipsizlik kararı verdiğini belirtti. Bu takipsizlik kararına, Mersin Barosu avukatları ve ailenin de vekalet verdiği arkadaşlarının itiraz ettiğini ifade eden Antmen ancak itirazın bir günde gerekçe gösterilmeden reddedildiğini kaydetti. Arkadaşlarının hem müdahil taraf olarak savunmalarını yapmak hem de buradaki hukuksuzluk için olağan kanun yolları tükendiği için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruya hazırlanmak için dosyayı incelediğini vurgulayan Antmen, "Bugün itibariyle delilleri gizleyen HTS kayıtlarıyla birçok telefon görüşmesi yaptığı anlaşılan, kıyafetlerin yıkanmasından, aracın temizlenmesine, benzin bidonunun getirilmesinden öyle veya böyle suça iştirak ettiğinden veya suç delilini gizlediğinden şüphelenilen, bu konuda delil bulunan 7 kişi hakkında Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapıldı ve bu 7 kişinin de yargılanması için yol açılmak isteniyor." ifadelerini kullandı. Antmen, bu 7 kişi içinde eş, hala, araç sahibi gibi kişiler olduğunu vurgulayarak "Anayasa Mahkemesi kendi iş yüküne göre bu davanın da özelliği göz önüne alınarak hızlı bir karar çıkabilir. Dava karara bağlansa bile bu kişiler için daha sonra dava açılabilir." diye konuştu.
Öte yandan Antmen, cuma günü görülecek ilk dava öncesi çok sayıda avukatın müdahillik talebinde bulunduğunu söyledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Brooklyn Amity davasında karar çıktı: Okulun kapanması veya faaliyetlerinin durması söz konusu değil2.Dik duralım Allah bizi yalnız bırakmaz3.Kılıçdaroğlu 9 milletvekilini disipline sevk etti, Özel'in kurmayları "yetkisiz" dedi4.İmamoğlu’ndan sert tepki: “Muhalefet partisinin başına kayyım olarak atanan kişiyi kınıyorum”5.Irmak Öğretmen’in ölümünde yeni gelişme: Hakkında şikayet bulunan müdür görevden uzaklaştırıldı
6.Döverek polis memuru öldürmeye 4 ayda tahliye!7.İsrail askerleri 7 aylık bebeği öldürdü: Araç hızla üzerimize geldi demişlerdi, olayın videosu yalanladı8.Trump’tan İran’a yeni tehdit: “Bu gece çok sert vuracağız”9.Kılıçdaroğlu cephesinden kurultay kararı: Olağanüstü kongreye ret10.Eski Adalet Bakanı Gül’den ‘çıplak arama’ açıklaması: Takip edeceğiz

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












